Programma

Amorphis-gitarist Esa Holopainen over zijn soloproject Silver Lake

  1. Nieuwschevron right
  2. Amorphis-gitarist Esa Holopainen over zijn soloproject Silver Lake

In een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast praten Mike en Anneke met de Finse gitarist Esa Holopainen, bekend van Amorphis.

Mike Arntz en Anneke van Giersbergen bellen vandaag naar het land van de duizend meren: Finland. Esa Holopainen, gitarist van de band Amorphis bracht op 28 mei het debuutalbum van zijn soloproject Silver Lake uit.

Zangers, zangeressen en acteurs

Esa legt uit hoe het album tot stand kwam, hoe de keuze van de zangers en zangeressen is gegaan en wie de acteur is die spoken word doet in de mysterieuze track Alkusointu. Ook laat Esa tussen neus en lippen door weten dat er inmiddels hard wordt gewerkt aan het nieuwe Amorphis-album.

Van Noorwegen tot De Efteling

Ivo Derks uit Malden kwam op een bijzondere manier aan de cassette van het album Blaze in the Nothers Sky van de Noorse black metalband Darkthrone. In eerste instantie vond hij de muziek helemaal niks en was het gedane het risico niet waard, maar dan valt het album wonderwel goed op zijn plek. Van het album draaien we de track In The Shadow Of The Horns.

Luisteraar Bryan is fan van metal en van De Efteling en weet dat Anneke voor onder andere Baron 1898 de tune heeft ingezongen. Hij wil graag weten hoe dat was en hij wil graag een track van Ayreon horen. Frouke Bleeker is al jarenlang fan van Amorphis. Esa heeft een boodschap voor Frouke en we draaien het nummer The Sign From The North Side. Verder hoor je in deze aflevering muziek van onder andere Alter Bridge, Fear of God en Bleed the Sky.

#14 - Esa Holopainen (Amorphis) over zijn soloproject Silver Lake (S03) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is. Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie