Programma
KRO-NCRV

Elton John en Britney Spears steken Tiny Dancer in nieuw discojasje op Hold Me Closer

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Elton John en Britney Spears steken Tiny Dancer in nieuw discojasje op Hold Me Closer

Elton John is al jaren bezig met zijn afscheidstournee, maar besloot het afgelopen jaar om zijn bekendste tracks in een modern jasje te steken. En dat jasje glittert met disco-invloeden, vandaar dat Hold Me Closer deze week aan de Stavermans Disco playlist wordt toegevoegd!

Stempel achterlaten

De lijst met hits en iconische momenten van Elton John is vrij lang, maar dat weerhoudt hem er niet van om zich keer op keer opnieuw uit te vinden. Hij schrikt dan ook niet terug van verschillende genres mengen: alles van blues, rock, pop, soul en natuurlijk disco komt voorbij in zijn discografie. En het is dan ook in dit laatste genre dat hij met zijn meest recente releases weet te shinen.

Hold Me Closer is een vrolijke en up-tempo samensmelting van zijn nummers Tiny Dancer (1971) en The One (1992). De titel van de nieuwe track verwijst natuurlijk naar de openingszin van het Tiny Dancer-refrein. Maar een prachtige verrassing voor velen was de vrouwelijke stem die naast die van Elton op het refrein te horen is: niemand minder dan Britney Spears!

Zes jaar geleden was de laatste keer dat Britney muziek uitbracht met haar album Glory. Natuurlijk komt dit deels door haar omstreden conservatorschap waar ze onder werd geplaatst in 2008. Ze maakte in de tussentijd nog wel muziek, maar nam na 2016 een pauze, wel bleef ze nog honderden dagen per jaar optreden. Gelukkig is ze nu weer vrij en mag ze weer kiezen met wie ze wil samenwerken.

Samenwerking

Zonder context lijkt deze samenwerking misschien een beetje vreemd. Wat hebben Elton John en Britney Spears op muzikaal vlak met elkaar gemeen, behalve dat ze allebei gigantisch populair zijn? Ja, op papier hebben ze vrij weinig overeenkomsten, maar het is toch slim dat Elton Britney heeft gevraagd. Beide zijn zij tot op zekere hoogte de stem van een generatie, door deze krachten te bundelen garanderen ze bijna een giganstische hit. Zo komen zijn oudere nummers weer onder de mensen en laat hij opnieuw een stempel achter.

Het is overigens niet de eerste keer dat hij dit doet: vorig jaar bracht hij nog met pop-sensatie Dua Lipa het nummer Cold Heart uit, waar hij ook meerdere van zijn nummers bij elkaar gooit om zo een nieuwe hit te creeren. Met de hulp van Dua's populariteit schoot het nummer zo de lijsten in. Hiermee werden zijn nummers Rocket Man, Sacrifice en Kiss The Bride weer bekend onder een nieuw publiek.

Natuurlijk kan hij niet zomaar zijn oude tracks opnieuw uitbrengen, dus is hij heel aandachtig aan de slag gegaan met het vernieuwen van het geluid. Het razend populaire disco-geluid dat de afgelopen jaren opkomt leent zich hier perfect voor, dus heeft hij nu al twee geweldige disco-platen op zijn naam gezet in één jaar. Zal die met Britney evenveel worden gedraaid als die van Dua? Beluister 'm hieronder en oordeel zelf!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie