Stavermans Disco
KRO-NCRV

The Shapeshifters en Joss Stone werken samen na visioen van oude vriend

foto: Screenshot YouTubefoto: Screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. The Shapeshifters en Joss Stone werken samen na visioen van oude vriend

Al sinds 2004 is de naam The Shapeshifters terug te vinden in de hitlijsten. Het begint als een samenwerking tussen de Britse house producer Simon Marlin en de Zweedse producer Max Reich, maar vanaf 2017 verlaat Max Reich The Shapeshifters en gaat Simon Marlin solo verder.

Helemaal solo werkt hij echter niet; voor zijn nummers duikt hij de studio in met andere muzikanten, zangers/zangeressen en schrijvers. Een van die zangeressen is de Britse soul zangeres Joss Stone. Samen maken ze het nummer Bring On The Rain dat wordt toegevoegd aan de Stavermans Disco playlist op Spotify!

'Je moet met Joss Stone werken'

Het begint allemaal wanneer een oude vriend van Joss op Facebook een berichtje stuurt naar Simon. In dat berichtje zegt hij letterlijk 'Je moet met Joss Stone werken'. Achteraf schijnt dat hij dit in een droom heeft gezien, maar Simon en Joss vinden dit genoeg reden om samen te werken. Ze duiken de studio in en de rest is geschiedenis.

Kom maar op met de regen

Volgens Joss is ons onze keuzevrijheid de laatste paar jaar afgenomen. Samen dansen is niet meer toegestaan, waardoor we niet kunnen zorgen voor onze blijdschap en onze zielen. Om dit op te lossen is er regen nodig. 'Kom maar op met die regen' zingt ze, want met regen kan alles worden schoongemaakt. Wanneer het regent zeuren we altijd, maar achteraf voel je vrijheid en voel je je schoner. Je wast de pijn weg. Regen zorgt voor een nieuwe begin en daar gaat Bring On The Rain over.

Quote

Regen zorgt voor een nieuw begin en daar gaat Bring On The Rain over.

Joss Stone

Live muzikanten

Voor Simon is het belangrijk om gebruik te maken van echte muzikanten in de muziek die hij maakt. In de huidige wereld zijn er veel producenten die een album maken in een paar dagen, maar daar doet hij niet aan. Het project gaat voor hem om het uitnodigen van strijkers, blazers, basissten, vocalisten, etc. om zoiets magisch te maken. Deze live muzikanten maken een groot verschil.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van niets naar iets

Joss heeft naar eigen zeggen een obsessie met samenwerken. Ze houdt van muziek en iedereen houdt van disco muziek. Ze weet alleen niet hoe ze deze muziek zelf moet maken, maar daar heeft ze Simon voor. Simon brengt andermans talenten samen en zorgt dat er zo een goed nummer tot stand komt. Van niets maakt hij iets, zegt hij.

Dance en soul

Al lange tijd heeft Joss een interesse in dancemuziek, maar dan vooral de dance muziek met soulvolle vocalisten. Het soulvolle element van Joss en de productie van Simon werkt op het gebied van dance muziek. Simon is daarom blij dat Joss hem heeft gekozen. Simon droomt van het maken van een soul album met Joss Stone. Voor nu blijft het bij Bring On The Rain die je kunt luisteren in de Stavermans Disco playlist op Spotify:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stavermans Disco

Je hoort Stavermans Disco elke vrijdag tussen 20:00 en 22:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie