Artiest

Britney Spears

  1. Artiestenchevron right
  2. Britney Spears
Britney Spears scoort in 1998 op 16-jarige leeftijd haar eerste grote hit met 'Baby One More Time'. Het succes van Britney bereikt een hoogtepunt als de zangeres in 2003 een Grammy ontvangt. Op muzikaal gebied horen we daarna steeds minder van Britney. Het privéleven van de zangeres wordt echter steeds meer publiek bezit en zorgt er voor dat Britney veelvuldig in het nieuws komt.

Britney Jean Spears wordt op 2 december 1981 geboren in McComb, Mississippi en groeit op in Kentwood, Louisiana.

Mickey Mouse Club

Op 8-jarige leeftijd doet Britney auditie voor het populaire Amerikaanse kinderprogramma 'Mickey Mouse Club'. De producers zien het talent in het meisje, maar vinden haar nog te jong, Drie jaar later nemen ze haar wel aan. Naast Britney zijn ook Justin Timberlake en Christina Aguilera in het programma te zien.

Platencontract

Ook platenmaatschappij Jive ziet brood in Britney. Wanneer 'Baby One More Time' op single verschijnt in 1998 is Britney nog maar 16. Het nummer slaat wereldwijd in als een bom en levert vele gouden en platina singles op. Op het gelijknamige album staan nog meer hits: '(You Drive Me) Crazy' en de ballad 'Sometimes'.

Tweede album

Britney's tweede album Oops!... I Did It Again verschijnt in mei 2000. Van het album worden in de Verenigde Staten in de eerste week ruim 1,3 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het album een verkooprecord breekt. De singles 'Oops!... I Did It Again' , 'Stronger' en 'Lucky' worden allemaal hits.

Britney

Het derde album van Britney, getiteld Britney, komt uit in 2001. De zangeres laat in dat jaar (met dank aan The Neptunes) een nieuw geluid horen. De single 'Slave 4 U' is daar een goed voorbeeld van. 

Crossroads

Naast haar muzikale ambities heeft Britney ook de drang om te gaan acteren. De film Crossroads, met Britney in de hoofdrol, komt in februari 2002 uit. Britney ontvangt voor haar rol in de film een Razzie (de tegenhanger van de Oscar) voor slechtste actrice. Een maand na het verschijnen van de film maakt Britney een einde aan haar relatie met Justin Timberlake, met wie ze vier jaar samen was.

Kus met Madonna

Britney Spears treedt in 2003 samen met Christina Aguilera, Madonna en Missy Elliott op tijdens de MTV Video Music Awards. Zowel Britney als Christina zoenen tijdens de uitvoering van het nummer 'Like A Virgin" met Madonna. Vooral de kus van Britney wordt breed uitgemeten in de pers.

In The Zone

Het album In The Zone van Britney Spears verschijnt in november 2003. Het album wordt gezien als het meest sexy album van de Amerikaanse zangeres. Ook dit vierde album van Britney bereikt de nummer 1-positie in de Amerikaanse albumlijst.Voor het nummer 'Toxic', dat afkomstig is van In The Zone, ontvangt Britney haar eerste Grammy Award.

Twee keer trouwen

Het jaar 2004 begint slecht voor Britney Spears. De zangeres trouwt op 3 januari in Las Vegas met haar jeugdvriend Jason Allen Alexander. Het huwelijk wordt echter na slechts 55 uur ongeldig verklaard. Britney vindt al snel een nieuwe liefde. In de zomer van 2004 verlooft ze zich met danser Kevin Federline, die ze drie maanden eerder ontmoet in een nachtclub. Het stel trouwt in oktober 2004.

Kinderen

Britney Spears en Kevin Federline hebben samen twee kinderen. Sean Preston Federline wordt geboren op 14 september 2005. Een jaar later, op 12 september 2006, bevalt Britney van haar tweede zoon Jayden James Federline.

Roerige periode

De periode na de geboorte van Britney's tweede kind is alles behalve rustig. Britney vraagt in november 2006 een scheiding aan. Volgens Britney bestaan er tussen haar en Kevin Federline onoverkomelijke verschillen. Voor Kevin komt de scheiding als een complete verrassing.

Kliniek

Britney wordt in de laatste weken van 2006 en in het begin van 2007 vooral dronken, zonder ondergoed en wild feestend op de foto gezet. Uiteindelijk wordt ze op 16 februari 2007 opgenomen in een kliniek. Daar vertrekt ze echter na minder dan 24 uur en besluit ze om haar hoofd kaal te scheren en een tattoo op haar pols te laten zetten. In die tijd komt ze met haar album Blackout. En begin 2008 gaat het helemaal mis als Britney, na dagen zonder slaap, weigert om haar zoontjes aan Kevin terug te geven. De twee vechten al tijden om de kinderen. De politie moet er aan te pas komen en uiteindelijk wordt Britney een paar dagen opgenomen.

MTV Awards

Britney gaat door een diep dal maar halverwege 2008 lijkt ze weer op te krabbelen. Ze bereikt een overeenkomst met Kevin over de voogdij van de kinderen en ze is weer op de sportschool en in de studio te vinden. Na het fiasco op de MTV Awards het voorgaande jaar, blijkt nu het tij gekeerd. Ze wint twee awards, een voor 'Album van het Jaar' (voor Blackout) en de ander voor 'Act van het Jaar'.

Circus

Na Blackout brengt ze eind 2008 het album Circus uit, met twee hitsingles 'Womanizer' en 'Circus'.

3FM Serious Request anthem

In 2012 scoort Britney een 3FM Megahit met rapper Will.i.am met het nummer 'Scream & Shout'. Het nummer groeit uit tot het anthem van Serious Request 2012 in Enschede.

X-Factor en Las Vegas

Britney Spears neemt in 2012 plaats in de jury voor het tweede seizoen van X-Factor. Een jaar later in 2013 wordt bekend dat Britney naar Las Vegas zal gaan voor concertreeksen voor een periode van twee jaar.

Nummers van Britney Spears