Stavermans Disco
KRO-NCRV

Waterfall van Disclosure kwam tot stand door een spontane ontmoeting

foto: Facebook Disclosurefoto: Facebook Disclosure
  1. Nieuwschevron right
  2. Waterfall van Disclosure kwam tot stand door een spontane ontmoeting

De broers Guy en Howard uit Londen maken al tien jaar hit na hit onder de naam Disclosure. Ze werkten samen met onder anderen Sam Smith, Nile Rodgers, Mary J. Blige en voor hun meest recente hit deelden ze de studio met de Britse R&B zangeres RAYE. Het resultaat? Een nummer genaamd Waterfall dat wordt toegevoegd aan de Stavermans Disco playlist!

Howard ontmoet Raye voordat hij überhaupt weet dat ze muziek maakt. In een livestream vertelt hij: "Ik liep een keer de trap af en Raye was in mijn huis. Ik vroeg haar wie ze was en we stelden onszelf voor." Hij vervolgt: "Toen gingen we praten en ik denk dat ik haar een kop thee maakte. Het bleek dat ze daar was voor een sessie met mijn huisgenoot." Ze blijven na die ontmoeting contact houden, omdat Raye in de streek woont waar Guy en Howard zijn opgegroeid. Na een tijdje vindt Howard dat Raye en Guy elkaar ook eens moeten ontmoeten, dus besluiten ze met z'n drieën de studio in te gaan.

Quote

Ik liep een keer de trap af en toen was Raye in mijn huis. We gingen praten en ik denk dat ik haar een kop thee maakte.

Howard Lawrence (Disclosure)

Ode aan Londen

Het trio heeft nooit een gesprek over het soort nummer dat ze willen maken. Het is een zonnige dag in Londen en na vijf minuten weten ze gewoon dat het een garage, een stroming van elektronische muziek, nummer wordt. Ze willen hiermee inspelen op de muzikale geschiedenis van Londen. Tijdens het schrijven weten ze nog niet of het een nummer voor Disclosure gaat zijn of een nummer voor Raye. Disclosure schrijft naast eigen nummers namelijk ook vaak muziek voor andere artiesten. Al snel blijkt wel dat het nummer meer bij Disclosure past.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Old-school

In het nummer komen veel old-school elementen van Disclosure terug: de manier van schrijven en de instrumenten. Wel merken ze dat ze veel hebben geleerd op het gebied van muziek maken in de afgelopen jaren. Ondanks het gebruik van dezelfde manier van schrijven en dezelfde instrumenten, is Waterfall naar hun mening een veel beter nummer.

Benieuwd hoe dat dan klinkt? Luister Waterfall van Disclosure en RAYE nu in de Stavermans Disco playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie