Programma
KRO-NCRV

Aaron Comess van Spin Doctors volgt weer drumlessen

foto: YouTube Videofoto: YouTube Video
  1. Nieuwschevron right
  2. Aaron Comess van Spin Doctors volgt weer drumlessen

Elke week zet Emmely de Wilt een nieuwe drummer in de spotlight tijdens Het Gouden Trommelvlies. Vandaag wordt Spin Doctors' eigen Aaron Comess toegelaten tot deze hall of fame.

Op negenjarige leeftijd begint Aaron met drummen in zijn thuisstad Dallas, Texas. Hij blijkt al snel talent te hebben voor jazzpercussie en wint op de middelbare school verschillende prijzen. Al snel lijkt de Texaanse stad te klein te zijn voor zijn talent, dus na de middelbare school verhuist hij naar New York om zijn dromen waar te maken.

Hij begint bij de Berklee College of Music, maar ontdekt vervolgens het moderne Valhalla voor jazzdrummers: The New School. Hier heeft hij les gehad van niemand minder dan Bernard 'Pretty' Purdie. Naast de docenten die hem hier hebben geholpen, was The New School ook de plek waar hij zijn toekomstige bandleden ontmoette.

Spin Doctors

Het was een puzzel om de band vorm te geven. Zes maanden lang werd er geëxperimenteerd met verschillende opstellingen, tot het publiek tijdens één show beter reageert dan normaal. De naamsbekendheid groeit en het betekent het begin van hun muzikale carrière. Hun geluk kan dan ook niet op als hun eerste hit Little Miss Can't Be Wrong wordt opgepikt door een lokaal radiostation in New York.

Hoe krijgt de band voor elkaar dat hun droom wordt verwezenlijkt? Luister hieronder het hele fragment terug.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie