Het Oor Wil Ook Wat
KRO-NCRV

Van Average White Band tot John Mayer: Steve Ferrone's 40-jarige drumcarrière

foto: YouTube screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Average White Band tot John Mayer: Steve Ferrone's 40-jarige drumcarrière

Elke week eert Emmely de Wilt een drummer in Het Gouden Trommelvlies. Vandaag is drumlegende Steven Ferrone aan de beurt, die al veertig jaar actief is in het veld.

Niet average of white

Sommige mensen weten vanaf jonge leeftijd al meteen wat ze later willen worden. De Engelse Steve Ferrone wist het dan ook al snel: hij moest en zou drummer worden. Al snel had hij het drummen goed onder controle en werd hij rond zijn twintigste door veel verschillende bands gevraagd. Maar het was uiteindelijk Average White Band die hem wist te strikken toen ze naar een vervanger zochten voor drummer Robbie McIntosh, nadat hij door een overdosis kwam te overlijden. De ironie van de bandnaam ontging niemand, want Steve was niet white en zeker niet average.

Steve is nu 72 jaar oud en drumt nog steeds, en na die veertig jaar is hij niet meer te stoppen. Hij is in die tijd alle genres afgegaan, waarbij zijn smaakvolle spel en vloeiende grooves perfect zijn voor elk genre. In zijn muziekbibliotheek kom je van alles tegen: van disco tot country, en zelfs King Of Pop Michael Jackson wilden zijn gedrum hebben. Tegenwoordig kom je hem tegen op het podium naast John Mayer, die hem mee heeft genomen op zijn Sob Rock Tour. Zo zie je maar, grote drummers blijven altijd relevant.

Ster advertentie
Ster advertentie