Programma
KRO-NCRV

Sue Hadjopoulos: wat Cyndi Lauper en Joe Jackson gemeen hebben met elkaar

foto: Screenshot YouTubefoto: Screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Sue Hadjopoulos: wat Cyndi Lauper en Joe Jackson gemeen hebben met elkaar

Elke week zet Emmely de Wilt een drummer in de schijnwerpers voor Het Gouden Trommelvlies. Vandaag treedt drummer Sue Hadjopoulos toe tot de hall of fame en leer je alles over haar muzikale samenwerkingen met onder anderen Joe Jackson en Cyndi Lauper.

De New Yorkse Sue Hadjopoulos groeit op in een enorm muzikale familie en begint zelf al vroeg met muziek maken. Het duurt alleen een tijdje voordat ze haar roeping als percussionist ontdekt: ze begint namelijk met het spelen van de fluit. Wanneer ze uiteindelijk wel achter de trommels stapt, ontdekt ze al snel dat het bij haar past, en dan vooral Latin-stijl drums.

Na jaren te hebben geoefend (en vooral veel te hebben gespeeld), treedt ze op haar zeventiende voor het eerst op voor een groter publiek. Ze houdt dit alleen niet heel lang vol, en gaat de komende jaren voor als sessiedrummer aan de slag. En, oh ja, ondertussen haalt ze ook zonder problemen een cum laude diploma in Antropologie! Ze laat het zo makkelijk lijken.

Day and Night

Maar het is uiteindelijk samen met de Britse muzikant Joe Jackson dat Sue in de schijnwerpers belandt. In 1982 is Joe namelijk opzoek naar een drummer voor zijn nieuwe album, wat uiteindelijk het razend populaire Day and Night blijkt te zijn! Als je goed luistert hoor je haar latin invloeden ook terugkomen in de muziek, en bij alle hits zorgen haar percussietalenten voor de nodige opzwepende energie.

Maar het is niet alleen Joe Jackson die de New Yorkers aandacht wilde hebben: ook popster Cyndi Lauper wilde haar talenten gebruiken op tour. Hieronder zie je bijvoorbeeld hoe dat er live aantoe ging, met niemand minder dan sterdrummer Sterling Campbell in een heuse drumbattle.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat iedere zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie