Programma
KRO-NCRV

De Gouden Strot van Macy Gray

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Gouden Strot van Macy Gray

Het is weer tijd voor De Gouden Strot! Emmely eert iedere week de beste, meest unieke en opvallende zangers en zangeressen. Deze week is het de beurt aan de Amerikaanse neo-soul en r&b zangeres Macy Gray.

Macy Gray, geboren als Natalie Renee McIntyre in Ohio, de Verenigde Staten, groeit op in de late jaren 60 en vroege jaren 70. Al op jonge leeftijd speelt ze piano, maar een carrière als professionele zangeres lijkt ver weg vanwege haar opvallend hoge en hese stem. Ze houdt zich in de klas liever op de achtergrond en vermijdt spreken in het openbaar.

Grote doorbraak

Gray blinkt op school niet uit, maar voelt een aantrekkingskracht tot de creatieve wereld en begint aan een studie scenarioschrijven. Ze vindt haar weg al snel naar de muziekscene en zingt, geïnspireerd door jazzlegende Billie Holiday, in jazzbands.

Het is pas rond 1998 dat Grays unieke stem de aandacht trekt van een platenlabel. Haar debuutalbum On How Life uit 1999 bezorgt haar internationale erkenning en haar eigenzinnige geluid slaat wereldwijd aan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Macy Gray bewijst dat ware talenten soms uit onverwachte hoeken kunnen komen. Haar opmerkelijke stem en persoonlijkheid hebben haar tot een blijvende figuur gemaakt in de muziekwereld. Haar plekje in De Gouden Strot is dik verdiend!

Luister hieronder het hele fragment terug:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie