Programma
AVROTROS

Blik terug op Vier de Liefde vanaf de Pride Amsterdam

foto: Joy Hansson
  1. Nieuwschevron right
  2. Blik terug op Vier de Liefde vanaf de Pride Amsterdam

In een speciale vier uur durende uitzending deden Bart Arens en Carolien Borgers op NPO Radio 2 verslag van de Pride Amsterdam. Blik hier terug op alle hoogtepunten uit Vier de Liefde!

Bart Arens nam plaats in de Hermitage in Amsterdam, waar hij de favoriete pride anthems van de luisteraars van NPO Radio 2 draaide. Ondertussen ging Carolien Borgers op pad langs de kades om de sfeer tijdens de Pride Amsterdam te beschrijven, en deed Chantal Koolhoven verslag vanaf een boot op de grachten.

Cristina Huizer

Cristina Huizer van AVROTROS organiseerde de boot waarmee de omroep tijdens de Pride Amsterdam door de grachten vaarde. Chantal sprak haar over het thema van de Pride van dit jaar, en waarom ze het zo belangrijk vond om mee te doen aan het evenement.

Dankzij Jesse en Jelle krijgt Zutphen een regenboogzebrapad

Carolien Borgers interviewde Jesse en Jelle, die vanuit Zutphen naar Amsterdam waren afgereisd. In hun thuisstad maken ze zich sterk voor de representatie van de queergemeenschap. Dankzij hun inspanningen krijgt Zutphen het eerste regenboogzebrapad van de Achterhoek.

Lennart organiseert Pride Dordrecht

Lennart Lenskens ziet hoe Amsterdam volledig in het teken staat van de Pride, en beseft dat er in zijn thuisstad Dordrecht nog veel werk te verzetten is. Tien jaar geleden organiseerde hij voor het eerst de Pride Dordrecht, waarmee hij zich inzet voor meer acceptatie.

Chantal Koolhoven: 'Een dag om volledig jezelf te zijn'

Tijdens de Vier de Liefde-uitzending deed Chantal Koolhoven verslag vanaf de Amsterdamse grachten. Ze vertelde aan Bart Arens hoe de Pride voor haar, als lid van de queergemeenschap, ontzettend bijzonder is.

Carolien is te gast op het woonboothuisfeestje van Barbara

Tijdens de Pride Amsterdam vonden de feestelijkheden niet alleen in de open lucht plaats, ontdekte Carolien. Ze bracht een bezoek aan het woonboothuisfeestje van Barbara, waar iedereen welkom was.

Alessandra: 'Ik wil elke dag Amsterdam Pride'

Met haar nummer Queen of Kings maakte Alessandra dit jaar namens Noorwegen indruk op het Eurovisie Songfestival. De zangeres zong haar nummer tijdens Pride Amsterdam op de boot van AVROTROS, waar ze genoot van de sfeer. "Mensen zeggen dat ze elke dag kerst willen, ik wil elke dag Amsterdam Pride!"

Carolien Borgers over Pride Amsterdam: 'Iedereen mag hier feestvieren'

Ook voor Carolien Borgers is de Pride Amsterdam bijzonder. Ze was de afgelopen jaren bezoeker en toeschouwer van het evenement, maar ze voelt zich - vanwege haar huidige relatiestatus - inmiddels echt als een onderdeel van de queergemeenschap, vertelt ze aan Bart.

De laatste plaat

Bart en Carolien kijken tevreden terug op de allereerste editie van Vier de Liefde. Ze sluiten de uitzending feestelijk af.

Ster advertentie
Ster advertentie