Programma
AVROTROS

Lennart organiseert Pride Dordrecht: 'Een stad waar het hard nodig is'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Lennart organiseert Pride Dordrecht: 'Een stad waar het hard nodig is'

Lennart Lenskens organiseerde tien jaar geleden voor het eerst de Pride in zijn thuisstad Dordrecht. Hij vertelt Carolien Borgers hoe hij strijd voor acceptatie in een behoorlijk conservatieve regio.

"Tien jaar geleden heb ik de Pride Dordrecht opgezet, in een stad waar het echt hard nodig is", legt Lennart tijdens de Pride Amsterdam uit. "Als ik hier in Amsterdam kom, zie ik overal regenboogvlaggen hangen. Bij ons ligt dat gewoon nog heel erg gevoelig."

Lennart legt uit dat bij een groot deel van de inwoners van Dordrecht, het meest zuidelijke puntje van de Randstad, nog een ouderwetse mentaliteit heerst. "Dordrecht is een eiland, en die eilandmentaliteit zit er nog een beetje in. Daarnaast grenzen we aan een best gereformeerd gebied, de Alblasserwaard. Daar is het ook niet altijd even makkelijk om jezelf te kunnen zijn."

Pride Walk

Daarom is het voor Lennart belangrijk om niet alleen in Dordrecht actief te zijn, maar ook de gemeentes in de regio bij de Pride te betrekken. Die regio's komen samen in de Pride Walk, waarbij leden van de queergemeenschap naar het gemeentehuis van Dordrecht lopen.

"We betrekken de regio's er actief in, daar maken we dit jaar een grote stap in", vertelt Lennart. "Dat doen we in combinatie met de waterbussen. Die gaan langs al die dorpen in de Drechtsteden. Daardoor kan de Pride Walk voor de een beginnen in Alblasserdam, voor de ander in Sliedrecht. En dat komt allemaal samen in Dordrecht."

Bekijk het volledige gesprek met Lennart hieronder:

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 viert de liefde

Bart Arens en Carolien Borgers zenden live uit vanaf Pride Amsterdam! Op zaterdag 5 augustus maken ze samen tussen 14.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2 het programma Vier De Liefde, waarin luisteraars platen aan kunnen vragen die te maken hebben met de Pride en het thema liefde.

Ster advertentie
Ster advertentie