Programma
AVROTROS

Dankzij Jesse en Jelle krijgt Zutphen een regenboogzebrapad

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Dankzij Jesse en Jelle krijgt Zutphen een regenboogzebrapad

Tijdens Pride Amsterdam gaat Carolien Borgers langs de grachten in gesprek met Jesse en Jelle. Het stel heeft ervoor gezorgd dat hun thuisstad Zutphen het eerste regenboogzebrapad van de Achterhoek krijgt.

"Zutphen is officieel een regenbooggemeente, dus dan zouden ze alles moeten steunen, maar je ziet het niet echt", zegt Jesse over zijn thuisstad. En dus kwam hij samen met zijn partner Jelle in actie, vertelt hij tijdens Pride Amsterdam aan Carolien Borgers.

Het stel vond het belangrijk om de zichtbaarheid van de queer gemeenschap in Zutphen te vergroten, en dus vonden ze het belangrijk dat de stad een regenboogzebrapad krijgt. "Een regenboogzebrapad gaat niet meteen alles oplossen, maar het is wel een stukje zichtbaarheid, waarmee je ziet dat er acceptatie is."

Petitie

Het zebrapad is er nog niet, maar Jesse en Jelle hebben ervoor gezorgd dat de kleuren van de regenboog in de nabije toekomst de weg voor het station van Zutphen sieren. "We zijn gestart met een petitie", legt Jelle uit. "Die werd heel vaak ondertekend. Toen zijn we naar de gemeenteraad gegaan." Die stemde er unaniem voor om het regenboogzebrapad aan te gaan leggen.

Daarmee is Zutphen de eerste gemeente van de Achterhoek die een regenboogpad heeft. Een belangrijk signaal, vindt Jesse. "Daar is het niet altijd even tolerant, dus het is mooi dat wij als poort van de Achterhoek even laten zien hoe het moet."

Bekijk het volledige gesprek met Jesse en Jelle hieronder:

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 viert de liefde

Bart Arens en Carolien Borgers zenden live uit vanaf Pride Amsterdam! Op zaterdag 5 augustus maken ze samen tussen 14.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2 het programma Vier De Liefde, waarin luisteraars platen aan kunnen vragen die te maken hebben met de Pride en het thema liefde.

Ster advertentie
Ster advertentie