Programma
AVROTROS

Chantal doet verslag van Pride Amsterdam: 'Een dag om volledig jezelf te zijn'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Chantal doet verslag van Pride Amsterdam: 'Een dag om volledig jezelf te zijn'

Chantal Koolhoven doet namens NPO Radio 2 verslag van de Pride Amsterdam, waar ze vanaf de grachten de sfeer beschrijft. Ze legt aan Bart Arens uit waarom het evenement zo speciaal voor haar is. "Representatie is zo belangrijk."

Ondanks de regenwolken die zich samenpakken boven Amsterdam, ziet Chantal overal stralende gezichten tijdens de Pride. "Het is zo mooi om te zien hoe je hier, maar eigenlijk op elke Pride die georganiseerd wordt, zoveel blije, gelukkige mensen je ziet. Op de boten, langs de kant, iedereen is euforisch, omdat er eindelijk een dag is waarop je volledig jezelf kan zijn."

Chantal maakt zelf deel uit van de queergemeenschap, en beseft daardoor hoe belangrijk een evenement als de Pride is. "Zelf val ik op vrouwen, maar het besef dat dat oké is, kwam bij pas heel laat, op mijn 25ste", legt ze uit. "Representatie is daar zo belangrijk voor. Toen ik opgroeide, waren er maar weinig queer mensen in de media, inmiddels zijn dat er gelukkig veel meer."

"Het blijft nog steeds zo belangrijk om te laten zien dat we allemaal verschillende soorten mensen zijn, met allemaal verschillende voorkeuren, en dat dat oké is", vervolgt Chantal. "Dat dat iets is waar we ontzettend trots op kunnen zijn."

Bekijk de volledige bijdrage van Chantal hieronder:

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 viert de liefde

Bart Arens en Carolien Borgers zenden live uit vanaf Pride Amsterdam! Op zaterdag 5 augustus maken ze samen tussen 14.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2 het programma Vier De Liefde, waarin luisteraars platen aan kunnen vragen die te maken hebben met de Pride en het thema liefde.

Ster advertentie
Ster advertentie