Programma
AVROTROS

Carolien Borgers over Pride Amsterdam: 'Iedereen mag hier feestvieren'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Carolien Borgers over Pride Amsterdam: 'Iedereen mag hier feestvieren'

Carolien Borgers deed zaterdagmiddag vanaf de kades van Amsterdam verslag van de Pride. Ze vertelt aan Bart Arens hoe het evenement in de loop der jaren steeds meer voor haar is gaan betekenen.

Terwijl de Canal Parade in volle gang was, sprak Carolien Borgers op NPO Radio 2 met leden van de queergemeenschap over de manier waarop zij de Pride beleefden. In het laatste uur van de speciale Vier de Liefde-uitzending vertelt Carolien aan Bart Arens hoe ze zich zelf verbonden voelt met het evenement.

"Ik ben niet zo heel Pride-geörienteerd geweest, normaal gesproken", vertelt Carolien. "Ik heb het de afgelopen twee jaar meegemaakt als bezoeker en toeschouwer, en inmiddels is mijn relatiestatus zo dat ik ook tot de queergemeenschap behoor. Dus nu beschouw ik het vanuit die community."

Daarbij is Carolien het belang van Pride nog sterker in gaan zien. "Ik denk dat het idee dat je ergens een plek hebt, dat je je kan scharen onder mensen die hetzelfde voelen als jij, dat dat heel fijn is."

'Je bent hier allemaal welkom'

Maar de Pride is niet uitsluitend voor de queergemeenschap, benadrukt Carolien. "Er kwam een berichtje binnen van een luisteraar die vroeg of Pride alleen voor mensen is die queer zijn of die zich identificeren als queer", vertelt ze. "Dat is niet het geval: je bent hier allemaal welkom."

"Dat zie je ook in de stad", vervolgt Carolien. "Het is één groot feest, queer of niet queer. Wat je afkomst ook is, wat je overtuiging, liefdesvoorkeur of gender ook is, iedereen mag hier feestvieren. Dus wees welkom."

Bekijk het volledige gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 viert de liefde

Bart Arens en Carolien Borgers zenden live uit vanaf Pride Amsterdam! Op zaterdag 5 augustus maken ze samen tussen 14.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2 het programma Vier De Liefde, waarin luisteraars platen aan kunnen vragen die te maken hebben met de Pride en het thema liefde.

Ster advertentie
Ster advertentie