Nieuws

Brian May speelt gitaar met zijn jongere zelf in clip The Time Traveller

foto: Still
  1. Nieuwschevron right
  2. Brian May speelt gitaar met zijn jongere zelf in clip The Time Traveller

In de nieuwe clip van The Time Traveller is te zien hoe Brian May terug in de tijd gaat. Het nummer is afkomstig van de onlangs verschenen heruitgave van Mays solodebuut Back To The Light.

In de videoclip zien van The Time Traveller we de hedendaagse Brian May een leeg concertgebouw binnenlopen. Al snel verandert het lege gebouw in een volgepakte zaal waar de jongere versie van de gitarist het nummer speelt. Vol trots kijkt de hedendaagse May naar zijn jongere zelf, om hem vervolgens op het podium te vergezellen. Tegen Rolling Stone zegt de oud Queen-gitarist: “Als ik terugkijk naar mezelf van 30 jaar geleden, zie ik een jonge man met nog een ongelooflijke reis voor zich.”

Bekijk hieronder de videoclip:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Back To The Light

In 1992 brengt Brian May, een jaar na het overlijden van Freddie Mercury, zijn eerste soloalbum Back To The Light uit. Het rouwen van de gitarist, die in 1991 ook zijn vader verliest, heeft een grote invloed op het album. De meest bekende track van het album is Too Much Love Will Kill You, dat May ooit schreef om door Freddie Mercury te laten zingen.

De nieuwe heruitgave van Back To The Light bestaat uit een vernieuwde versie van het album samen met een bonusschijf. Deze wordt Out Of The Light genoemd en bestaat uit verschillende instrumentale versies en concertuitvoeringen van de nummers op het album.

Brian May in de NPO Radio 2 Top 2000

Too Much Love Will Kill You is de enige notering voor Brian May als soloartiest in de NPO Radio 2 Top 2000. Het nummer staat in 2020 op plek 1294. Als bandlid van Queen is de gitarist een van de hofleveranciers van de lijst, met maar liefst 35 noteringen.

Ster advertentie
Ster advertentie