Nieuws

Kijk terug! The Rolling Stones nodigen bekende gasten uit in hun Rock and Roll Circus

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Kijk terug! The Rolling Stones nodigen bekende gasten uit in hun Rock and Roll Circus

NPO 2 extra heeft de concertfilm The Rock and Roll Circus van The Rolling Stones uitgezonden en je kunt de film hier terugkijken.

Met The Rolling Stones Rock and Roll Circus doet de band in 1968 precies wat de titel belooft: hun bluesy rocksongs verpakken in een extravagante circussetting. Daarbij nodigt de band rond Mick Jagger bekende vrienden uit, waaronder John Lennon, Eric Clapton en The Who. Tijdens het optreden wordt voor één keer de supergroep The Dirty Mac gevormd. Die groep bestaat uit Keith Richards, John Lennon, Eric Clapton en Mitch Mitchell.

Het optreden is ook de laatste concertregistratie waarin Brian Jones met de band meespeelt. De gitarist verdronk zeven maanden na het optreden.

Jarenlang in de kluis

Ondanks een karrenvracht aan beroemdheden die hun medewerking verlenen en een setlist met klassiekers als Sympathy for the Devil en You Can't Always Get What You Want, ligt de registratie van The Rolling Stones Rock and Roll Circus jarenlang in de kluis. Het zou uiteindelijk tot 1996 duren, een kleine dertig jaar na dato, dat de concertfilm daadwerkelijk verschijnt.

Bekijk de concertfilm hieronder:

Video niet beschikbaar

Johan Cruijff ArenA

The Rolling Stones kondigden onlangs een Europese concertreeks ter ere van hun zestigjarig jubileum als band aan. Als onderdeel van die SIXTY tour staan de Britse legendes op maandag 13 juni in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Het wordt het eerste Nederlandse Stones-optreden zonder Charlie Watts, die in 2021 op 80-jarige leeftijd overleed, achter het drumstel.

The Rolling Stones in de NPO Radio 2 Top 2000

Met maar liefst 23 nummers is The Rolling Stones een van de grootste leveranciers voor de NPO Radio 2 Top 2000. Paint It Black was in 2021 de hoogste notering op plek 50.

Ster advertentie
Ster advertentie