Muzieknieuws

The Rolling Stones kondigen concert in de Johan Cruijff ArenA aan

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. The Rolling Stones kondigen concert in de Johan Cruijff ArenA aan

The Stones komen weer naar Nederland! De Legendarische Britse band staat op maandag 13 juni in de Johan Cruijff ArenA in het kader van hun Europese SIXTY tournee.

De band rond frontman Mick Jagger kondigde vandaag een nieuwe tournee aan. Tijdens die concertreeks doen The Rolling Stones ook Nederland aan: de groep staat op 13 juni in de Johan Cruijff ArenA. De geruchten over de nieuwe tour zoemden al een tijdje rond, en die werden op vrijdag 11 maart nog wat concreter door een teaser van Mojo, waarin het logo van The Rolling Stones op een voetbalveld te zien was.

De laatste keer dat The Rolling Stones een optreden in Nederland gaven was op 30 september 2017. Ook toen stond de band in de Johan Cruijff ArenA.

Tour zonder Charlie Watts

De show in de Johan Cruijff ArenA vormt het eerste Nederlandse optreden van The Rolling Stones zonder Charlie Watts. De drummer overleed in augustus op 80-jarige leeftijd. Bij de concerten die de band sindsdien gaf, zat Steve Jordan achter het drumstel. Hij werkte al eerder samen met Keith Richards in zijn soloproject, The X-Pensive Winos.

The Rolling Stones in de NPO Radio 2 Top 2000

Met maar liefst 23 nummers is The Rolling Stones een van de grootste leveranciers voor de NPO Radio 2 Top 2000. Paint It Black was in 2021 de hoogste notering op plek 50.

Ster advertentie
Ster advertentie