Nieuws
BNNVARA

Jan-Willem en Jeroen beginnen kaartenactie voor Henk Slijkhuis

foto: Henk Slijkhuisfoto: Henk Slijkhuis
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem en Jeroen beginnen kaartenactie voor Henk Slijkhuis

Henk Slijkhuis heeft een lange weg afgelegd vanuit Soemy, maar is inmiddels veilig aangekomen in Oostenrijk. Dat vertelt hij in Jan-Willem Start Op! Daarom besluiten Jan-Willem en Jeroen een leuke actie op te zetten.

In de NPO Radio 2 ochtendshow kon je de afgelopen weken het verhaal van Henk Slijkhuis volgen. Een Nederlandse inwoner van Soemy, een Oekraïense stad zo'n 30 kilometer van de Russische grens. Binnen een mum van tijd hoorde je de relativerende inwoner die dacht dat het niet van een oorlog zou komen, veranderen in een oorlogsvluchteling. Afgelopen vrijdag belden Jan-Willem en Jeroen hem voor het laatst. Toen moest hij nog zo'n 300 kilometer tot de Oekraïense grens. Vanochtend had hij goed nieuws. "Met mij gaat het uitstekend", vertelt Henk de radio-dj's. "Het was moeilijk, een zwarte rit. Omdat er toch ook weer luchtalarm was op plaatsen waarvan we dachten dat het veilig zou zijn. Het was ook een enorm probleem om aan brandstof te komen. Overal stonden lange rijen en als je dan aan de beurt bent, mag je 20 liter tanken. Dat bleef zo doorgaan tot we heel dichtbij de grens waren."

Stuur een kaartje naar Henk!

De hele nacht reed Henk door. Ze zetten de auto even aan de kant voor een slaappauze van 1,5 uur en gingen vervolgens weer verder. Tot ze op zaterdagmiddag aankwamen in Oostenrijk. "Ik heb veel geslapen en voel me een heel stuk beter. Het adrenaline niveau is weer tot normale waarden gekomen", vertelt Henk. Het verhaal van Henk maakte grote indruk op Jan-Willem en Jeroen en daarom besluiten ze een kaartenactie voor hem op te zetten. "Wat er ook gebeurt dit jaar, dit ga ik nooit en nooit meer vergeten. De gesprekken die we bijna iedere dag hebben gehad met Henk Slijkhuis", vertelt Jan-Willem. Vind je het leuk om Henk een kaartje te sturen? Om hem te laten weten dat je met hem mee hebt geleefd, om bemoedigende worden te sturen of om gewoon de groetjes te doen? Dat kan allemaal. Kaartjes kan je sturen naar:

Jan-Willem Start Op!
Postbus 175
1200 AD Hilversum


Bekijk hieronder het hele gesprek:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie