Nieuws

De vijf meest bijzondere Top 2000-covers bij Giel (tot nu toe!)

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De vijf meest bijzondere Top 2000-covers bij Giel (tot nu toe!)

Vanaf maandag verhuist Giel en zijn programma op NPO Radio 2 naar de doordeweekse avond. Gelukkig neemt hij alle live-muziek mee, en spelen artiesten nóg meer bijzondere en te gekke covers uit de NPO Radio 2 Top 2000. Vijf van de beste covers tot nu toe hebben we hieronder voor je verzameld.

WIES - Wervelwind (Danny Vera cover)

Deze cover is meteen een heel riskante keuze om dit lijstje mee te beginnen. Je komt toch niet zomaar aan de huidige nummer 1 van de Top 2000? Gelukkig was Giel zo slim om meteen aan Danny Vera zelf te vragen of deze Roller Coaster cover van WIES door de goedkeuringscommissie komt. Goed nieuws: Danny Vera vindt 'm prachtig, dus jij hopelijk ook.

Bertolf - Beggin' (Madcon cover)

Als sinds jaar en dag vraagt Giel aan artiesten om nummers van andere artiesten te coveren. Een van de covers die een eigen leven begon te leiden, was de Beggin' cover van Bertolf in 2009. Zijn versie werd een hit, dus toen Giel een aantal maanden geleden opnieuw aan Bertolf vroeg om een nummer te coveren, speelde hij de bekende cover nog één keer.

Jaap Reesema - Herinneringen (Lady Gaga cover)

De soundtrack van A Star Is Born is minstens zo goed als de film zelf. Het nummer Shallow werd een grote hit, maar Jaap Reesema besloot een ander nummer uit de film in een compleet eigen jasje te gieten. Always Remember Us This Way werd compleet hertaald tot Herinneringen.

Mick Stender - Whole Lotta Rosie (AC/DC cover)

Giel houdt van singer-songwriters en biedt ze graag een podium. Zo ook Mick Stender, die regelmatig door Giel wordt uitgenodigd om hits in een Americana-jasje te gieten. Het contrast tussen onderstaand origineel en de cover kan bijna niet groter!

Emil Landman - No Scrubs (TLC cover)

Naast Mick Stender is Emil Landman ook een graag geziene gast in het programma van Giel op NPO Radio 2. In 2019 pakte Emil zijn koffers om drie maanden door te brengen in een winters New York. Als straatmuzikant speelde hij vaak in metrostation Bedford Avenue, waar hij naast eigen werk ook covers ten gehore bracht. En coveren kan hij! Beluister deze te gekke cover van No Scrubs.

Giel

Vanaf maandag 4 oktober hoor je Giel elke maandag t/m vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2. Zijn nieuwe programma wordt eigenlijk precies wat je er van kan verwachten: veel zin, onzin én livemuziek vanaf de Speelplaats.

Ster advertentie
Ster advertentie