Nieuws

Arman vraagt bijzonder liedje aan voor Giro555: 'Eenheid, verbroedering, verdriet'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Arman vraagt bijzonder liedje aan voor Giro555: 'Eenheid, verbroedering, verdriet'

Onze dj's draaien sinds donderdagochtend 555 liedjes voor Giro555. Een bijzondere aanvraag kwam van Arman, wiens familie in het getroffen gebied in Turkije woont.

De liedjes voor Giro555 worden en masse aangevraagd in de gratis app van NPO Radio 2. Een bijzondere aanvraag kwam van Arman Sahin, wiens familie in Adana woont, een van de gebieden in Turkije die getroffen is door de zware aardbeving van maandag.

Bij Bart Arens in de uitzending vertelt Arman over zijn familieleden, met wie het goed gaat, maar die wel gedwongen werden om hun huizen te ontvluchten. "Zij wonen in de binnenstad, die niet zwaar getroffen is", legt Arman uit. "Maar ze zijn wel uit voorzorg in hun auto's gaan wonen, en nu ook tijdelijk aan de kust. Maar de gedachten gaan uit naar al die andere mensen die op dit moment heel veel leed ondergaan."

Barış Manço

Voor die mensen vraagt Arman een nummer aan van Barış Manço, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa (vrij vertaald: de man met de gele laarzen). "Barış Manço is een van de meest geliefde namen in Turkije. Mensen halen veel geloof, veel hoop en vooral ook veel kracht uit zijn muziek", vervolgt Arman. "Het nummer is een samenkomst van de hele gedachte van eenheid, verbroedering, en misschien ook verdriet."

Bekijk het volledige gesprek met Arman hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doneer en vraag jouw favoriete liedje aan

Wil jij graag doneren en een plaat aanvragen? App 555 + jouw favoriete liedje via onze gratis NPO Radio 2 app.

Download hier de App voor iOS.

Download hier de App voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie