Programma

Ammar over situatie in Turkije: 'Alle kleine beetjes helpen. Laten we allemaal iets doen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Ammar over situatie in Turkije: 'Alle kleine beetjes helpen. Laten we allemaal iets doen'

Wouter en Frank bellen met volkszanger Ammar tijdens 555 liedjes voor Giro555. Hij verloor zijn goede vriend Furkan door de aardbeving in Turkije.

Wouter en Frank vragen zich natuurlijk gelijk af hoe het met hem gaat. "Het gaat nu wel weer iets beter met mij. Vandaag hebben we met duizenden mensen gebeden bij de moskee", vertelt Ammar. "We hebben toch een soort van afscheid kunnen nemen. Het gaat nu wel iets beter."

'Het is één groot drama daar'

Een goede vriend van Ammar is overleden tijdens de aardbeving. "Helaas kreeg ik te horen dat Furkan is overleden", vertelt hij. "Ik heb contact met zijn broertjes. Zij zijn nog niet aanspreekbaar en ze hebben een paar keer mij geappt met het bericht: 'Wij zijn onze broer kwijt en wij hebben hem helaas niet kunnen meenemen, maar zorg ervoor dat daar in ieder geval hulp wordt verzameld voor Turkije'. Zijn broertje heeft hem zelf aangetroffen in het puin. Ammar: "Zij hadden geen hulp bij hun flat, want er zijn heel veel plekken waar nog geen hulp is. Het is echt één groot drama daar."

Geld inzamelen

De eerste paar dagen is hij druk bezig geweest met spullen verzamelen. Van kleding tot babyvoeding. Maar inmiddels zijn ze daarmee gestopt. "Wat we doen is alleen maar geld inzamelen", vertelt hij. "Mensen hebben geen sokken, geen schoenen. Ze hebben het koud en geen voedsel. Giro555 is bezig en alle kleine beetjes helpen."

Luister hieronder het hele gesprek terug:

Doneer en vraag jouw favoriete liedje aan

Wil jij graag doneren en een plaat aanvragen? App 555 + jouw favoriete liedje via onze gratis NPO Radio 2 app.

Download hier de App voor iOS.

Download hier de App voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie