Nieuws

Dolly Dots eren Ria Brieffies tijdens theatertour: 'Een feest der herkenning'

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Dolly Dots eren Ria Brieffies tijdens theatertour: 'Een feest der herkenning'

Dertien jaar na hun laatste tournee zijn de Dolly Dots weer te zien in hun theatervoorstelling Sisters on Tour. In Aan De Slag! vertellen de leden over de optredens, waarin ze een ode brengen aan Ria Brieffies, en presenteren ze hun nieuwe single.

Met hun Sisters on Tour-voorstelling trekken de Dolly Dots door de Nederlandse theaters waar ze, ruim veertig jaar na hun debuut, een overzicht geven van de hits die ze scoorden. Maar daar houdt het niet op: de groep nam ook de nieuwe single Are You With Me op.

Tijdens Aan De Slag! vertellen de leden over hun theatervoorstelling, waarin ze een ode brengen aan Ria Brieffies, die in 2009 overleed aan de gevolgen van longkanker. Tijdens de show zingen de Dolly Dots een medley als eerbetoon aan de zangeres. "We hebben een nummer waarvan ik weet dat ze er heel trots op was", vertelt Angela Groothuizen. De geïsoleerde zangpartij van Brieffies wordt gebruikt tijdens de medley. "Het duurt even voordat het publiek doorheeft dat ze haar horen. Wij hebben ons dan omgedraaid en kijken naar Ria, en dan gebeurt er iets heel moois, er gaat een soort golf door de zaal."

Bekijk het volledige gesprek hieronder:

Na hun eerste single in 1978 zijn de Dolly Dots overal: ze scoren hits als (Tell It All About) Boys en Love Me Just A Little Bit More en nemen zelfs in Amerika de speelfilm Dutch Treat op. De groep gaat in 1988 uit elkaar, maar komt in latere jaren nog een aantal keer samen. De laatste reünietour vond plaats in 2008, toen de groep onder andere in Ahoy optrad. Na het overlijden van Ria Brieffies in 2009 nemen de Dolly Dots zich in eerste instantie voor om niet meer op te treden. In 2016 is er toch een reünie, tijdens een optreden van De Toppers. Dat bevalt zo goed, dat de groep toch besloot om weer samen op het podium te staan.

Aan De Slag!

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie