Aan de Slag!
AVROTROS

Barts Classic Track NL #36: Brainpower - Dansplaat

foto: AVROTROS / Chantal Koolhoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Barts Classic Track NL #36: Brainpower - Dansplaat

Samen met Brainpower en dj TLM bespreekt Bart in deze nieuwe Classic Track een van de grootste Nederlandstalige hiphopklassiekers: Dansplaat!

“Bob jij of bob ik? Iedereen bobt, want die beat is zo dik. Brainpower. Man!ak. Ooow, op deze plaatje kan ik de hele nacht wel dansen!” Alleen al de eerste 14 seconden van Dansplaat zijn zó herkenbaar dat bijna iedereen dit wel woord voor woord mee kan doen.

Vol verwijzingen, samples en hooks

Niet alleen het begin, maar heel Dansplaat zit vol met slimme verwijzingen, verstopte samples en grappige hooks. Ze komen allemaal aan bod in deze nieuwe Barts Classic Track, waarin Brainpower en TLM je mee terug nemen naar hun magische periode in de studio, begin jaren zeroes. Want wie zong nou "Ooow, op deze plaatje kan ik de hele nacht wel dansen!” in? En hoe deed TLM zijn transformer scratch? Je ziet het hieronder in de video, of hoort het daaronder in de uitgebreidere podcast.

Bekijk hier de aflevering:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgebreide Classic Track podcast

Bovenstaande video is slechts een gedeelte van de opnames. De uitgebreidere podcast over Dansplaat vind je onder de naam ‘Barts Classic Track’ op NPO Luister, Apple Podcasts, Spotify en in de NPO Radio 2-app! Of luister hieronder:

#34 - Brainpower - Dansplaat - Barts Classic Track

Abonneer je op de podcast en luister ook gelijk de volledige opnames met onder andere Ilse DeLange, 2 Brothers On The 4th Floor, De Dijk, Armin van Buuren en Golden Earring!

Meer Classic Track video's van Bart vind je in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.

AAN DE SLAG!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie