Programma
AVROTROS

Guus Meeuwis brengt nieuwe single uit: 'Energieke knaller'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Guus Meeuwis brengt nieuwe single uit: 'Energieke knaller'

De Brabantse muzieklegende Guus Meeuwis mag dan misschien wel klaar zijn met de welbekende Groots met een zachte G-formule, van stoppen met muziek maken is nog lang geen sprake. De zanger schuift aan bij Aan De Slag! om te vertellen over zijn nieuwste single Wat Ik Ook Ga Doen.

"Eén bak energie", zo omschrijft Bart Arens de nieuwe single van Guus Meeuwis. "Ik ben er zo blij mee", zegt Guus over de single die hij samen met Flemming schreef. "Ik had met Fleming een hele leuke lunch een keer. En toen vroeg hij: 'Speel je eigenlijk veel elektrische gitaar?'" Als beide muzikanten tot de conclusie komen dat ze het instrument niet zo vaak oppakken, rolt daar deze samenwerking uit. "Dat was de oorsprong van de afspraak."

Opmaat naar Groots

"Het [nummer, red.] wees ons vanzelf de weg. Het leuke van schrijven is dat je niet weet waar je aan begint", legt Guus uit. "En aan het einde van de rit hadden we deze energieke knaller te pakken.” Met de laatste Groots met een zachte G-concertreeks in zicht is het nummer een stuk toepasselijker dan de Brabander had voorzien: "Daar stond ik toen nog helemaal niet bij stil."

De zanger is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor zijn concertreeks. En Bart vraagt zich af of Guus, nu het einde in zicht komt, niet een beetje spijt heeft van de beslissing om met 'Groots' te stoppen. "Ik vind het nog steeds een hele goede keuze", antwoordt Guus. "Maar ik kan niet ontkennen dat het steeds dichterbij komt en dat het ook op een bepaalde manier een soort van raar en spannend is."

Meer over de laatste keer 'Groots', de gastartiesten en de repetities hoor je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan De Slag!

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie