Nieuws

Drummer Mike Portnoy kreeg muziek met de paplepel ingegoten

foto: Wikimedia Commons
  1. Nieuwschevron right
  2. Drummer Mike Portnoy kreeg muziek met de paplepel ingegoten

In Het Gouden Trommelvlies brengt Emmely wekelijks een ode aan de beste drummers van deze aardbol. Deze week wordt Mike Portnoy, ex-drummer van Dream Theater, in het zonnetje gezet.

Muziek wordt er met de paplepel ingegoten bij Mike Portnoy. "Mijn vader was rock-'n-roll fan en leerde me kennis maken met The Beatles, The Rolling Stones en Jimi Hendrix", vertelt Portnoy. “Toen ik zes maanden oud was, werd ik al omringd door muziek. Het werd mijn passie." Mike begint zijn muzikale carrière achter de piano, maar als hij eind jaren zeventig naar de middelbare school gaat, ontstaat zijn liefde voor drummen.

Dream Theater

Op de universiteit richt Portnoy samen met medestudenten John Petrucci en John Myung de band Majesty op, de voorloper van Dream Theater. Het eerste album is geen succes, maar het tweede zeker wel. De mannen worden op de radio gedraaid en komen op MTV. Ook persoonlijk boekt Mike Portnoy succes: hij wint meer dan dertig awards van het toonaangevende tijdschrift Modern Drummer en komt als een van de jongste artiesten van de wereld in de Drummers Hall Of Fame.

In de zomer van 2010 stapt Portnoy uit Dream Theater, omdat hij toe is aan rust. Lang zit de drummer echter niet stil. Na de break-up speelt Portnoy in meer dan zestien bands en neemt hij veertig albums op. "Zijn drumstel staat bekend om zijn bombastische diversiteit en tegelijkertijd ook om zijn enorm strakke, wiskundige perfectie. En daarom is hij zo geliefd", besluit Emmely.

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat iedere zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie