Het Oor Wil Ook Wat
KRO-NCRV

Waarom drummer Jon Farriss de drijvende kracht achter INXS is

foto: Screenshot YouTubefoto: Screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom drummer Jon Farriss de drijvende kracht achter INXS is

In het Gouden Trommelvlies brengt Emmely de Wilt elke week een ode aan de beste drummer ter wereld. Deze week zet ze Jon Farriss, de drummer van INXS, in de schijnwerpers.

Jonathan James Farriss wordt in 1961 geboren in Perth in Australië. Op 7-jarige leeftijd krijgt hij een drumstel. Hij speelt mee met platen van The Beatles en krijgt drumlessen. Deze drumlessen houdt hij echter maar zes sessies vol, daarna drumt hij verder op gehoor.

Need You Tonight

Samen met zijn broer, gitarist Tim Farriss, begint Jon in 1977 de band The Farris Brothers. Al snel verandert de naam naar INXS. Jon kreeg in INXS het vertrouwen om zijn eigen ding te doen en veel gekke dingen te proberen. Dit is onder andere terug te horen op het nummer Need You Tonight. Keyboardist Andrew programmeert snel een drumpatroon op een drummachine en Jon voegt er extra percussie aan toe; koebellen, conga's, shakers. Door de combinatie van de computergestuurde drums en Jon’s geïmproviseerde percussie, krijgt de beat meteen spanning en dynamiek.

Drijvende kracht

Jon is de drijvende kracht achter de band. Nile Rodgers, die hun grote hit Original Sin produceerde, zei zelfs dat hij pas met INXS ging werken nadat hij Jon Farriss live had zien drummen.

Hoewel muziek Jon’s grootste passie blijft, richt hij zich naar eigen zeggen ook op het verdiepen van zijn spiritualiteit, het verkennen van verborgen wijsheden, het genieten van de natuur en het kijken naar vogels.

Benieuwd naar het hele verhaal van Jon Farriss? Luister Het Gouden Trommelvlies hieronder:

Video niet beschikbaar

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag tussen 10:00 en 12:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie