Nieuws

Anton heeft al 2000 kilometer op zijn blote voeten gelopen

foto: Screenshot Facebook Anton Nootenboom
  1. Nieuwschevron right
  2. Anton heeft al 2000 kilometer op zijn blote voeten gelopen

Anton Nootenboom is bezig met een heel bijzondere missie. De Zeeuw wandelt liefst 2600 kilometer op blote voeten door Australië. Zondag tikte hij de tweeduizend kilometer aan, een nieuw record. Frank van ’t Hof belde Anton op om hem te feliciteren met deze mijlpaal.

Drie maanden geleden belde Frank van ’t Hof voor het eerst met Anton over zijn trip Down Under. Inmiddels zit het grootste deel van zijn wandeltocht erop. “Het gaat niet heel goed met mijn voeten”, vertelt Anton in The Big Frank Show. “Dat komt voornamelijk omdat ik net een extra record heb gelopen van 27,5 uur non-stop lopen. Dat is niet helemaal goed gegaan met de voeten, maar die zijn nu aan het herstellen.”

Ondanks het feit dat Anton nu twee records op zijn naam heeft staan, is hij nog lang niet klaar met zijn missie. De 34-jarige Goesenaar moet nog zo’n 800 tot 900 kilometer tot de finish in Sydney. “Ik ben nu in Surface Paradise, een mooi plekje aan de Gold Coast. Dat maakt het ook wel iets makkelijker om even te rusten. Morgen gaan we weer op pad.”

Geestelijke gezondheid

Anton doet al dat wandelen op blote voeten niet voor niets. Hij wil zich met zijn gigantische sponsorloop inzetten voor de geestelijke gezondheid van mannen. En met succes: “Er zijn zoveel mensen die het aanpreekt en een stukje meelopen”, licht Anton toe. “Er zijn ongelooflijk veel mensen die hun verhaal delen. Ik wil aantonen dat het praten over mentale gezondheid net zo normaal is als naar een normale dokter gaan voor een gebroken voet of koorts.”

Bekijk het hele fragment hieronder:

Anton loopt maar liefst 2000 kilometer op zijn blote voeten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil jij de rest van Antons’ avontuur op de voet volgen? Dat kan via thebarefootdutchman.com.

The Big Frank Show

Je hoort The Big Frank Show maandag tot vrijdag tussen 22:00 en 00:00 op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie