Programma

Anton loopt 2600 kilometer op blote voeten voor het goede doel

  1. Nieuwschevron right
  2. Anton loopt 2600 kilometer op blote voeten voor het goede doel

Nederlandse Anton Nootenboom loopt 2600 kilometer op blote voeten door Australië om bewustzijn te wekken over mentale gezondheid. Frank belt met hem in The Big Frank Show.

Anton is vertrokken vanuit Cairns en heeft als eindbestemming Sydney. Onderweg slaapt hij in zijn tentje. Frank vraagt zich waarom Anton ervoor heeft gekozen om op zijn blote voeten te lopen. "In Sydney, waar ik woon, is het eigenlijk cultuur om op je blote voeten rond te lopen. Om meer aandacht te genereren, om het een bijzonder verhaal te maken en geld te verzamelen moet je wel met wat bijzonders komen. Dus ja, waarom niet op blote voeten?", vertelt Anton.

Mentale gezondheid

Het doel van de reis is bewustzijn wekken over de mentale gezondheid van mannen. "Het is wereldwijd een groot probleem. We voelen ons allemaal een beetje alsof het een zwakte is om ons emotioneel open te stellen", aldus Anton. Hij is nu vijf dagen onderweg en verwacht nog zo’n vier maanden bezig te zijn. De eerste dagen vielen hem enorm pittig, maar hij begint inmiddels een beetje op stoom te komen. "De omstandigheden zijn gewoon iets harder dan ik had verwacht, maar ik geef het nog een paar dagen en dan ben ik daar volledig aan gewend. Uiteraard zullen er meer ups en downs komen, maar vandaag voel ik me heel goed."

Frank is ook benieuwd naar gevaarlijkheden die Anton tegenkomt onderweg. Check daarvoor het fragment!

The Big Frank Show

Je hoort The Big Frank Show elke maandag tot en met donderdag van 22.00 tot 00.00 uur.

Foto omslag: Pixabay

Ster advertentie
Ster advertentie