Nieuws

Dave Grohl ziet een carrière als drummer bij ABBA voor zich

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dave Grohl ziet een carrière als drummer bij ABBA voor zich

Foo Fighters-zanger en voormalig Nirvana-drummer Dave Grohl is groot fan van ABBA. Hij staat er dan ook volledig voor open om te drummen voor de band.

Dat vertelde Grohl in een interview met BBC Breakfast. Als hij wordt gevraagd ooit te willen drummen voor Agnetha, Anni-Frid, Björn en Benny, stemt hij hier enthousiast mee in. Grohl: “Luister, ik zou zelfs bij wijze van spreken willen drummen bij het openen van een envelop. Geef me een drumstel en ik ga erachter zitten. Dus ja, ik zou samen willen spelen met ABBA.” Of deze combinatie er ook echt gaat komen is nog de vraag.

Huilen als een baby

In het interview vertelt Grohl enorm enthousiast te zijn over de nieuwe muziek van de Zweedse band. “Ik ben zo’n grote ABBA-fan”, vertelt de rockzanger. Hij gaat verder: “Toen ik zag dat ze terugkwamen met een nieuw nummer, deelde ik de link met honderd kennissen en luisterde ik naar het nieuwe nummer terwijl ik huilde als een baby.”

Wasting Light

Op het album Wasting Light van Foo Fighters dat uitkwam in 2011, zijn ook invloeden van ABBA te vinden. Dave Grohl zegt hierover tegen The Daily Star: "Ik hou van gekke, dissonante en vervormde rock-'n-roll, maar ik hou ook van The Bee Gees en ABBA. Bands waarvan de poprefreinen steeds groter worden. Ik hou van dat overweldigende gevoel van bevrijding waar je je mee kunt verbinden. Dus wanneer ik dacht dat ik een refrein had dat groot genoeg was voor een nummer, gebruikte ik dat als inleiding voor het refrein. Voor het echte refrein schreef ik dan iets groters, zoals zij deden."

Ster advertentie
Ster advertentie