Nieuws
AVROTROS

De Nederlandse Maxime en Twan regelen alles wat er op het Songfestival-podium gebeurt

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Nederlandse Maxime en Twan regelen alles wat er op het Songfestival-podium gebeurt

Op televisie ziet het er altijd heel erg soepel uit, maar er wordt achter de schermen keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Bart spreekt de Nederlandse Maxime en Twan, die daar verantwoordelijk voor zijn.

Op maandagavond 8 mei heeft Bart Arens alvast de preview van de eerste halve finale op dinsdag 9 mei gezien. Het is de zevende keer dat hij bij het Songfestival is, maar het blijft indrukwekkend als je de grote arena binnenkomt. Het podium is gigantisch, en het publiek is zo enthousiast dat je je oordoppen meer gebruikt voor het gegil en gejuich van de fans dan voor de harde muziek van de acts.

Video niet beschikbaar

Maxime en Twan regelen alles op het Songfestival-podium

Wat Bart ieder jaar ook blijft verbazen, is hoe de mensen achter de schermen het steeds weer voor elkaar krijgen om alle props op het podium in zeer korte tijd helemaal om te gooien voor de volgende act. Twee mensen die daar alles vanaf weten zijn de Nederlandse Maxime Klein Nagelvoort (Senior Contest Producer) en Twan van de Nieuwenhuijzen (Head of Contest). Zij zijn verantwoordelijk voor alles wat op het podium gebeurt. Hoe gaat dat allemaal in z’n werk? Blijft de jurk van Frankrijk zitten? En wordt Loreen niet geplet tussen de LED-schermen waar ze als een soort tosti tussen ligt?

Video niet beschikbaar

Aan De Slag! live vanuit Liverpool

Tussen 8 en 12 mei hoor je Aan De Slag! iedere ochtend tussen 09.00 en 12.00 uur live vanuit het muzikale Liverpool, het epicentrum van het Eurovisie Songfestival. Bart Arens houdt je in deze speciale uitzendingen volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Songfestival Top 50

Op zaterdag 13 mei presenteert Bart de Songfestival Top 50 op NPO Radio 2. Lees hier meer over deze lijst met Songfestivalklassiekers.

Ster advertentie
Ster advertentie