Nieuws
BNNVARA

Humberto over Sonja Barend Award nominatie: 'Bibian wilde anderen met interview helpen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Humberto over Sonja Barend Award nominatie: 'Bibian wilde anderen met interview helpen'

De winnaar van de Sonja Barend Award wordt vanavond bekendgemaakt. In de ochtendshow bellen Jan-Willem en Jeroen daarom met één van de genomineerden, Humberto Tan.

Met het interview dat hij op 7 maart 2021 hield, is Humberto Tan genomineerd voor de Sonja Barend Award, een vakprijs voor het beste televisie-interview. Via een Zoom-verbinding sprak hij met Bibian Mentel. "Ik wist gewoon, dit is de laatste keer dat ik haar spreek", vertelt Humberto Tan. Drie weken na dit interview overleed Bibian. "Wat ik bijzonder vond van dat gesprek, er zijn uitspraken uitgekomen die we denk ik allemaal nog heel lang zullen herinneren. 'Verzamel herinneringen, geen bezittingen', dat kwam uit dat interview", legt Humberto uit.

Tot het laatst aan het helpen

Voor Bibian was het belangrijk om dit interview nog te geven. "De reden om dit interview überhaupt te doen is omdat Bibian heeft tot in het laatst in haar leven altijd gevochten heeft om iedereen te helpen", vertelt Humberto. Met dit interview hoopt ze mensen ook te helpen. Bibian wilde zelfs naar de studio komen, want ze zei: 'Al zou ik maar één iemand raken'. "Als je zo'n gesprek doet, gaat het niet om mij. Het gaat om wat zij wil", vertelt Humberto. De nominatie is volgens hem dan ook vooral een nominatie voor de geïnterviewde. "Dat is bijna altijd, want dat was bij mijn Bataclan interview ook zo. Het enige wat op dat moment de rol van de interviewer is, is dat er vertrouwen. Als het vertrouwen er niet is, dan krijg je het interview niet."

Vanavond wordt de winnaar van de Sonja Barend Award bekendgemaakt in het BNNVARA-programma Khalid & Sophie, vanaf 19.00 uur op NPO 1.

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Humberto over nominatie Sonja Barend Award: "Bibian wilde anderen met interview helpen"

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie