Muzieknieuws

Netflix-documentaire legt de chaos rond Woodstock '99 vast

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Netflix-documentaire legt de chaos rond Woodstock '99 vast

Wat in 1999 een vredig jubileumfeestje van het Woodstock festival moest worden, veranderde in een ramp. In de nieuwe Netflix-documentaire Trainwreck: Woodstock '99 is te zien waar het allemaal misging.

Dertig jaar na de eerste editie van Woodstock, waar artiesten als Jimi Hendrix, Carlos Santana en Janis Joplin legendarische optredens gaven, vond in het plaatsje Rome in de staat New York een nieuwe editie van het festival plaats. Maar het motto van de eerste keer, three days of peace and music, ging in 1999 niet bepaald op.

Olie op het vuur

In de driedelige Netflix-documentaire Trainwreck: Woodstock '99, die sinds deze week te zien is op de streamingsdienst, is te zien hoe het compleet uit de hand liep op het festival. Aan de line-up lag het niet: op het affiche prijkten wereldberoemde acts als Metallica, Rage Against the Machine, Green Day en Red Hot Chili Peppers op het podium.

Maar de hitte, gekoppeld met een gebrek aan water (de organisatie vroeg in eerste instantie vier dollar voor een flesje water, een prijs die gedurende het festival opliep naar 12 dollar) en een algeheel gebrek aan infrastructuur bleken olie op het vuur voor een manische menigte. In plaats van peace and love zagen bezoekers plunderingen, brandstichting en rellen.

In Trainwreck: Woodstock '99 vertellen festivaldirecteuren, bezoekers, journalisten en artiesten als Korn en Fatboy Slim hun verhaal over het rampzalig verlopen festival. De driedelige documentaireserie is nu te zien op Netflix.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie