Muzieknieuws
AVROTROS

Holler And Shout van Novastar is NPO Radio 2 Album van de Week

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Holler And Shout van Novastar is NPO Radio 2 Album van de Week

Het Album van de Week op NPO Radio 2 is Holler And Shout van Joost Zweegers, oftewel Novastar. Het is alweer het zesde album sinds zijn debuut uit 1996.

Novastar is de artiestennaam van de in Sittard geboren Joost Zweegers, die in België woont en voornamelijk in Engeland werkt. Zijn zesde plaat heet Holler And Shout en is Album van de Week op NPO Radio 2.

Opgenomen in Brighton

Het merendeel van het album is opgenomen in de Engelse kustplaats Brighton. Daar werkte hij samen met Mikey Rowe, de toetsenist van onder andere Noel Gallagher’s High Flying Birds. En dus is er onvermijdelijk wat Oasis doorgesijpeld in de nieuwe nummers van Joost.

Voller en volwassener

Het is Novastars eerste album voor het grootste platenlabel ter wereld, Universal. De verwachtingen waren hooggespannen, maar worden moeiteloos ingelost. De plaat klinkt voller en volwassener dan zijn ook al indrukwekkende vorige werk. Het openingsnummer, Crooked Court Of Dreams, schreef hij met Mike Scott, frontman van The Waterboys. De tweede track van het album, Deep Are The Eyes, werd in augustus uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong, en ook het nummer Velvet Blue Sky wordt regelmatig gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

“Stiekem materiaal gebruikt van Kanye West”

Het laatste deel van Holler And Shout maakte Novastar af dankzij Kanye West, zo verklapte Joost bij Jan-Willem Start Op: “Daarvoor had ik een zang-booth nodig, die moest ik bouwen. En daarvoor heb ik het materiaal stiekem gebruikt van Kanye West”. Bouwmateriaal van de modeshow van Kanye, om precies te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album van de Week

In de Albumshow licht Corné Klijn iedere week een nieuw album uit dat bekroond wordt tot Album van de Week.

De Albumshow

Je hoort Corné Klijn iedere zondagavond tussen 18.00 en 20.00 met De Albumshow op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie