Livemuziek
BNNVARA

Novastar gebruikte stiekem materiaal van Kanye West voor nieuwe album

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Novastar gebruikte stiekem materiaal van Kanye West voor nieuwe album

Novastar ging van het Paradiso podium vrijwel gelijk door naar het podium van Jan-Willem Start Op. Vanochtend speelde hij niet één, maar twee nummers van zijn nieuwe plaat - die vrijdag pas uitkomt - live.

Op 12 november komt Novastars nieuwe plaat Holler And Shout uit en gisteravond speelde hij deze al live in Paradiso. "Het ontvangst van het Amsterdamse publiek was echt wonderlijk. Wij stonden achter een deurtje in het gangetje voor we op mochten en toen was het al echt Beatles in Olympia", vertelt Joost. Novastar werd wel een beetje voor de leeuwen gegooid, want er was weinig ruimte om try outs te spelen met zijn nieuwe band. "We hebben één keertje samen gespeeld, in een plaatsje dat Duffel heet. En van daaruit zijn we eigenlijk rechtstreeks naar het grote Amsterdam gereden. Het was erop of eronder, eigenlijk", legt hij uit

'Stiekem gebruikt van Kanye West'

Het laatste deel van Holler and Shout maakte Novastar af dankzij Kanye West. Dat deed Novastar namelijk vanuit huis. "Daarvoor had ik een zang-booth nodig, die moest ik bouwen. En daarvoor heb ik het materiaal stiekem gebruikt van Kanye West", legt Joost uit. Kanye West was in Antwerpen voor een modeshow, waar Joosts vrouw toevallig de productie van doet. "Mijn vrouw zei: 'Er staan hier nog platen, die hij toch niet gebruikt.' Dus die ben ik gaan halen 's nachts."

Unicum op het nieuwe album

Niet alleen de opnamelocatie maakt Novastars nieuwe plaat bijzonder. Ook één van de nummers springt eruit. Novastar verklaarde nooit de liefde via een liedje, maar doet dat op Holler And Shout wel. "Tijdens een diep dal heb ik iets gemaakt 's nachts, voor haar. Eigenlijk meer onbewust. Het liedje heette 'I wanna love you like a lover should'. Dat kwam uit de lucht gevallen na uren 's nachts prutsen", vertelt hij. Joost besloot dat het nummer over zijn vrouw, Isabelle, moest gaan. Waarmee hij al jaren gelukkig samen is. Dat werd dan ook de titel van het nummer. "Dat was best een stap om te zetten, zeg maar. Want nu wordt er natuurlijk naar gevraagd", vertelt hij. "Dat is wel een nieuwe stap voor mij. Het is wel heel direct, maar fijn."

Bekijk hieronder Velvet Blue Sky en Isabelle:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie