Artiest

Noel Gallagher's High Flying Birds

  1. Artiestenchevron right
  2. Noel Gallagher's High Flying Birds
Noel Gallagher vormt samen met zijn jongere broer Liam tot 2009 de Engelse rockband Oasis. Na strubbelingen besluiten de heren ieder een eigen weg in te slaan. Noel Gallagher start in 2010 zijn soloproject met de band Noel Gallagher's High Flying Birds. Debuutsingle 'The Death Of You And Me' komt uit in juli 2011.

Noel Gallagher's High Flying Birds is een Engelse rockband die in 2010 gevormd is door ex-Oasis gitarist Noel Gallagher. De band bestaat naast Noel uit voormalig Oasis pianist Mike Rowe, drummer Jeremy Stacey van The Lemon Trees en percussionist Lenny Castro. De bandnaam ontstaat wanneer Noel naar het album Peter Green's Fleetwood Mac luistert en een tijd later "High Flying Bird" van Jefferson Airplane hoort.

Noel Gallagher's High Flying Birds

Debuutsingle 'The Death Of You And Me' komt uit in juli 2011 en wordt positief ontvangen. Het titelloze debuutalbum verschijnt in oktober 2011. De tweede single 'Aka... What A Life' verschijnt in november 2011.

Tweede album van Noel Gallagher solo

In een persconferentie voor zijn debuutalbum kondigt Noel aan dat hij al genoeg materiaal heeft liggen voor een tweede album. Het is een spacey album dat hij samen met The Amorphous Androgynous heeft gemaakt. Uiteindelijk besluit Noel die plaat toch niet uit te brengen. De liedjes hebben dan ook nooit het levenslicht gezien,

Begin 2015 volgt zijn daadwerkelijk tweede album Chasing Yesterday. De videoclip van 'In the Heat of the Moment' verschijnt als eerste.