Muzieknieuws

Motörhead brengt cover van Metallica's Enter Sandman uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Motörhead brengt cover van Metallica's Enter Sandman uit

Motörhead heeft hun cover van Metallica-klassieker Enter Sandman officieel uitgebracht. Het trio nam het nummer al in 1998 op, maar het werd destijds alleen in een gelimiteerde oplage uitgebracht.

Het metaltrio rond Lemmy Kilmister, de bassende frontman die in 2015 overleed, nam in 1998 een cover van Metallica's Enter Sandman op. Dat deed Motörhead voor een compilatieplaat van het Amerikaanse worstelbedrijf ECW Wrestling. Sindsdien was het nummer alleen via illegale rips op internet te verkrijgen.

Motörhead maakte deze week bekend de cover uit te brengen op een vinylsingle in gelimiteerde oplage. Daarnaast is Enter Sandman op de grote streamingplatforms te beluisteren, en is er een geanimeerde clip bij het nummer gemaakt. Bekijk de video hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Motörhead Day

De single verscheen op 8 mei, de datum die is aangeduid als Motörhead Day. Op die dag vieren fans van de legendarische band de release van hun bekendste plaat, Ace of Spades.

Overigens is het niet de volledige formatie van Motörhead die te horen is op de cover van Enter Sandman. Frontman Lemmy Kilmister nam het nummer destijds op met de bandleden van Zebrahead, de band die rond de eeuwwisseling een hit scoorde met Playmate of the Year.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Motörhead in de NPO Radio 2 Top 2000

Motörhead stond in 2022 met Ace of Spades op plek 268 in de NPO Radio 2 Top 2000. Het origineel van Enter Sandman was op 42 te vinden.

Ster advertentie
Ster advertentie