Muzieknieuws

Ook Metallica's Master of Puppets in hitlijsten dankzij Stranger Things

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Ook Metallica's Master of Puppets in hitlijsten dankzij Stranger Things

Nadat Stranger Things zorgde voor een opleving van Running up that Hill van Kate Bush, is Master of Puppets van Metallica aan de beurt. Het nummer, dat gebruikt wordt in de onlangs verschenen slotaflevering van het seizoen, is de Amerikaanse hitlijsten binnengedrongen en lijkt dat in Engeland ook te gaan doen.

De populaire sci-fi serie Stranger Things speelt zich af in de jaren 80, en heeft vanzelfsprekend ook hits uit dat decennium als soundtrack. Toen het eerste deel van het vierde seizoen van de serie eind mei verscheen, zorgde dat voor een enorme populariteitsboost voor Kate Bush. Haar single Running up that Hill had een prominente rol in de afleveringen, waardoor een nieuwe generatie het werk van de Britse zangeres ontdekte. Het zorgde ervoor dat het nummer 37 jaar na de release eindelijk een nummer 1-hit werd (en daarmee vestigde Bush meteen een Guinness World Record).

Master of Puppets

Op 1 juli verschenen de twee laatste afleveringen van het seizoen van Stranger Things, en daarin speelt Master of Puppets van Metallica een grote rol. Daardoor schiet het nummer uit 1986 nu - voor het eerst - omhoog in de Amerikaanse en Britse hitlijsten. In Amerika komt de track voor het eerst de Billboard Hot 100 in: Master of Puppets pakt de 40ste plek in de lijst. In Groot-Brittannië wordt de nieuwe Top 40 op vrijdagmiddag bekendgemaakt, maar de verwachting is dat het nummer op 23 zal staan.

Bekijk hieronder hoe Master of Puppets verwerkt is in Stranger Things. Let op, spoilers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De leden van Metallica hebben via Instagram gereageerd op de manier waarop Master of Puppets in Stranger Things verwerkt is. "De manier waarop de Duffer Brothers muziek gebruiken in Stranger Things is altijd al uitzonderlijk geweest, dus we waren meer dan enthousiast over het verzoek om Master of Puppets niet alleen in de serie te verwerken, maar er zelfs een sleutelscène omheen te bouwen."

"We konden niet wachten om het eindresultaat te zien, en toen het zover was werden we compleet weggeblazen", gaat het bericht verder. "Het is extreem goed gedaan. Zo goed zelfs, dat sommige mensen in de trailer al zagen welk nummer Joseph Quinn [de acteur die de rol van Eddie verzorgt in de serie] speelde door de bewegingen van zijn vingers! Hoe cool is dat?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Master of Puppets in de NPO Radio 2 Top 2000

Ook zonder Stranger Things scoorde Master of Puppets in 2021 al uitstekend in de NPO Radio 2 Top 2000. Het nummer van Metallica, een van de elf noteringen voor de band, stond tijdens de afgelopen editie op plek 65 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie