Muzieknieuws

Kate Bush na 37 jaar weer in hitlijsten dankzij Stranger Things

foto: Screenshot YouTube KateBushMusic
  1. Nieuwschevron right
  2. Kate Bush na 37 jaar weer in hitlijsten dankzij Stranger Things

De komst van het nieuwe seizoen van Stranger Things wordt volop besproken op social media. Maar niet alleen de serie krijgt aandacht, ook Kate Bush is weer terug in the picture. Ze staat voor het eerst in 37 jaar weer in de hitlijsten met Running Up Thay Hill.

Kate Bush bracht Running Up That Hill uit in 1985 als eerste single van het album Hounds Of Love. Na jaren niks van de zangeres gehoord te hebben, wordt ze ineens opnieuw de hitlijsten ingeblazen. Dat heeft alles te maken met Netflix-hitserie Stranger Things. Sinds afgelopen vrijdag is het eerste deel van het vierde seizoen te zien op Netflix. Gezien de serie zich afspeelt in de jaren '80, wordt er ook muziek uit dat decennia gebruikt. Kate Bush is niet de eerste artiest die profiteert van het succes van de serie: ook Should I Stay Or Should I Go van The Clash werd weer populair nadat het verscheen in een eerder seizoen.

Sleuteltrack Stranger Things

Dit seizoen is het de beurt aan Running Up That Hill. De track is te horen in de eerste aflevering van het vierde seizoen, als Max Mayfield - gespeeld door Sadie Sink - het luistert op haar walkman. In de vierde aflevering speelt het nummer een belangrijke rol in een van de scènes. Running Up That Hill staat op dit moment op nummer één in de iTunes-hitlijst van de Verenigde Staten. Ook op Spotify stijgen de streams in rap tempo.

Let op: de beelden hieronder bevatten mogelijk spoilers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Running Up That Hill in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 Running Up That Hill op nummer 576 in de NPO Radio 2 Top 2000. Het is één van de zes noteringen van Bush in de lijst. Ook Babooskha, Cloudbusting, The Man With The Child In His Eyes, Don't Give Up en Wuthering Heights staan erin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie