Muzieknieuws

ABBA brengt nieuw nummer Just A Notion uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ABBA brengt nieuw nummer Just A Notion uit

Met Just A Notion heeft ABBA het derde nummer van comebackalbum Voyage laten horen. De basis voor het nummer werd al in 1978 gelegd.

Op 5 november is het dan zover: dan brengt ABBA met Voyage het eerste nieuwe album sinds The Visitors uit 1981 uit. De Zweedse hitmachine liet eerder al de tracks I Still Have Faith In You en Don't Shut Me Down horen, en nu komt daar Just A Notion bij.

Voulez-Vous

En hoewel we Just A Notion nu voor het eerst horen, is het nummer niet volledig nieuw. ABBA maakte het nummer in eerste instantie voor het album Voulez-Vous uit 1978, maar besloot om het toch niet op de plaat te zetten. De muziek van de track is opnieuw opgenomen door de band, maar de zangpartij die in de single gebruikt is, bestaat uit de originele opnames uit 1978.

Björn Ulvaeus omschrijft Just A Notion als een "belachelijk vrolijk nummer", en geeft aan geen idee te hebben waarom de track geschrapt werd van Voulez-Vous. "Het is een goed nummer met een geweldige zangpartij", vertelt Ulvaeus. "Ik weet dat we het aan voor een uitgever in Frankrijk hebben gespeeld, en wat andere mensen op wiens oordeel we vertrouwden, en die vonden het allemaal erg goed. Dus het blijft een mysterie."

Beluister Just A Notion hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voyage Tour

Naast het nieuwe album heeft ABBA ook de Voyage Tour aangekondigd, waarbij digitale versies van de leden - ABBAtars - in Londen op het podium zullen staan. Ulvaeus omschrijft Just A Notion als een voorproefje van wat bezoekers van de Voyage Tour kunnen verwachten. "Benny heeft een nieuwe backing track opgenomen, waar we drums en gitaren aan hebben toegevoegd, maar alle zang is van de originele tracks uit 1978. Het demonstreert wat we van plan zijn met ABBA Voyage in 2022. Daar hebben we een live band die speelt, maar alle zang zal van oude opnames komen."

Het eerste ABBA Voyage-optreden staat gepland op 27 mei 2022.

ABBA in de NPO Radio 2 Top 2000

De legendarische Zweedse groep was in 2020 24 keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering was voor Dancing Queen, dat op plek 56 stond.

Ster advertentie
Ster advertentie