Muzieknieuws

Nielson brengt na vijf jaar nieuw album uit en gaat op tournee

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nielson brengt na vijf jaar nieuw album uit en gaat op tournee

Fans van Nielson hebben er vijf jaar op moeten wachten, maar de is er dan eindelijk een verse langspeler van de singer-songwriter. Het album heet Niels, dus verwacht een zeer persoonlijke plaat. Eind oktober start zijn nieuwe clubtour.

Het album Diamant viert inmiddels zijn eerste lustrum, maar dat is voor Nielson zeker geen reden om stil te zitten en achterom te kijken. Sterker nog, hij ging de opnamestudio in met een nieuw mantra: “Er zijn geen regels.” Alles wat de zanger in elf jaar geleerd heeft, heeft hij losgelaten, om dingen van een andere kant te bekijken. Zo heeft hij een deel van zijn liedjes geschreven met de jonge gitarist Kevin Patrick, die ook al in zijn band speelt.

Volwassen thema’s

Op het album Niels horen we diverse artiesten terug waarmee Nielson een creatieve of persoonlijke band heeft, waaronder Sigourney K, Sarita Lorena en Maxine. Thema’s die behandeld worden op het album zijn relatieproblemen, geluk, verlies, ouder worden en nog heel veel meer. De songs zijn vanaf nú overtal te beluisteren en ook de kaartverkoop voor zijn tournee is inmiddels gestart. De tour begint op 27 oktober in Nijmegen en eindigt 15 december in Haarlem.

Ster advertentie
Ster advertentie