Muzieknieuws

Nielson en Maxine brengen duet Draaien uit

foto: Artwork single
  1. Nieuwschevron right
  2. Nielson en Maxine brengen duet Draaien uit

Op zijn nieuwe single slaat Nielson de handen ineen met singer-songwriter Maxine. Draaien is het vierde voorproefje van het aankomende album van de zanger uit Dordrecht.

"Deze samenwerking met Maxine klopt helemaal", zegt Nielson over draaien. Hij schreef het nummer als duet en nam het op met de zangeres, die in het verleden nummers schreef voor onder andere Maan en Son Mieux. "Ik kende haar nog niet persoonlijk, maar haar naam zong al een tijdje rond in de muziekindustrie. Dat maakte me nieuwsgierig, zeker toen ik hoorde dat Maxine op social media zelf al eens een balletje had opgegooid over een samenwerking."

Maxine is net zo enthousiast. "Toen ik de mail doorgestuurd kreeg met de vraag of ik Draaien met Nielson wilde doen als duet zei ik echt in één keer ja", vertelt ze. "Ik ben groot fan van Nielson als songwriter en als artiest en toen ik deze song hoorde, vond ik het meteen perfect passen."

Beluister Draaien hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album

Draaien is onderdeel van een nieuwe plaat van Nielson, waar de songwriter op dit moment de laatste hand aan legt. Eerder bracht hij al de singles Blus Me, Zweven en Moeilijk uit. Het album wordt de opvolger van Diamant uit 2018.

Nielson in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat Nielson twee keer in de NPO Radio 2 Top 2000: Sexy Als Ik Dans staat op 1962, IJskoud op 990.

Ster advertentie
Ster advertentie