Programma

Nielson brengt nieuwe muziek uit onder eigen naam na overlijden neef

  1. Nieuwschevron right
  2. Nielson brengt nieuwe muziek uit onder eigen naam na overlijden neef

Bijna een jaar na het overlijden van zijn neef brengt Nielson onder zijn eigen naam Niels Littooij nieuwe muziek uit. Op Instagram doet hij zijn verhaal achter de muziek.

In een recente Instagrampost vertelt Niels dat hij vorig jaar afscheid heeft moeten nemen van zijn neef, die ook een van zijn beste vrienden was. "In de maanden die erop volgde woonde ik zo ongeveer in mijn studio. Aan mijn bureau, nat van tranen en verspilde whiskey, schreef ik mijn ongefilterde gedachten en gevoelens op en maakte er liedjes van", schrijft Niels op zijn Instagram. Hij noemt het 'liedjes die niet hadden mogen bestaan'. "Liedjes die zeker ook niet bedoeld waren voor iemand om naar te luisteren. Muziek om te verwerken in plaats van te vermaken."

Grijs

Naarmate Niels ging nadenken over de toekomst, realiseerde hij zich dat het niet goed voelde om zomaar de draad weer op te pakken met Nielson. Daarom koos hij ervoor om de muziek uit te brengen onder zijn eigen naam. "Daarom breng ik vandaag, op de dag dat Nathan 29 jaar zou zijn geworden, mijn EP Grijs uit. Zes liedjes die niet hadden mogen bestaan die ik toch laat bestaan, omdat het niet anders kan."

Bekijk hieronder het emotionele optreden van Niels bij Op1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie