Muzieknieuws

Beluister de nieuwe Red Hot Chili Peppers-single Tippa My Tongue

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister de nieuwe Red Hot Chili Peppers-single Tippa My Tongue

Het ongekend productieve Red Hot Chili Peppers heeft een nieuwe single uitgebracht. Tippa My Tongue is de eerste track van het nieuwe album van de funkrockers, die in april ook al een plaat uitbrachten.

Het funky Tippa My Tongue is de eerste single van Return of the Dream Canteen, het aankomende album van Red Hot Chili Peppers. Die plaat verschijnt op 14 oktober.

De nieuwe single is ook meteen voorzien van een videoclip, waarin bandleden Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith en de teruggekeerde gitarist John Frusciante omgeven worden door psychedelische visuals. Bekijk de video hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Return of the Dream Canteen

Met de release van nieuw album Return of the Dream Canteen belooft 2022 een van de productiefste jaren in de carrière van Red Hot Chili Peppers te worden. De band bracht in april al het dubbelalbum Unlimited Love uit, waarop singles als Black Summer en Poster Child stonden. Bij de opnames van allebei de platen zat sterproducer Rick Rubin achter de knoppen.

Rond de release van Unlimited Love lieten de bandleden al weten genoeg materiaal op te hebben genomen voor een opvolger. In juli werd Return of the Dream Canteen officieel aangekondigd. "We gingen op zoek naar onszelf als de band die we altijd al zijn geweest", laat Red Hot Chili Peppers in een statement over het nieuwe album weten. "Voor de lol begonnen we te jammen en leerden we wat oude nummers. Het duurde niet lang voordat we begonnen aan het mysterieuze proces van het maken van nieuwe nummers."

"We hadden geen reden om te stoppen met schrijven en rocken", gaat het weelderig geschreven statement verder. "Het voelde als een droom. Toen alles klaar was hadden onze nukkige liefde voor elkaar en de magie van muziek ons voorzien van zoveel nummers, dat we niet wisten wat we ermee aanmoesten. Daar zijn we achter gekomen. Twee dubbelalbums, back to back."

Naast het schrijven en opnemen van die twee albums vond de Amerikaanse band ook nog eens tijd om op een wereldtournee te gaan. Als onderdeel daarvan gaf Red Hot Chili Peppers in juni een optreden in het Goffertpark in Nijmegen.

Red Hot Chili Peppers in de NPO Radio 2 Top 2000

Red Hot Chili Peppers was in 2021 elf keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogst genoteerde track was Under the Bridge op plek 84.

Ster advertentie
Ster advertentie