Muzieknieuws

Red Hot Chili Peppers kondigen tweede nieuwe album aan voor 2022

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Red Hot Chili Peppers kondigen tweede nieuwe album aan voor 2022

RHCP-frontman Anthony Kiedis maakte afgelopen weekend bekend dat de band in oktober opnieuw een album uitbrengt. Dat wordt het tweede nieuwe album van dit jaar, in april brachten de Peppers nog album Unlimited Love uit.

Zaterdagavond kondigde Kiedis het nieuwe album aan tijdens een show in Denver. De plaat gaat Return Of The Dream Canteen heten en verschijnt op 14 oktober 2022. "We hebben een gloednieuw dubbelalbum tot de rand gevuld", aldus bassist Flea, die ook direct onthulde dat Tippa My Tongue de eerste single zal worden. Van dat nieuwe nummer kun je nu alvast een teaser beluisteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Unlimited Love

Unlimited Love is het 12e studio-album van Red Hot Chili Peppers. Gitarist John Frusciante is na 16 jaar weer terug bij de band, die hij eerder al twee keer verlaten had. Frusciantes gitaarspel geeft Unlimited Love gelijk weer de vertrouwde sound waar Red Hot Chili Peppers miljoenen platen mee verkochten. Iets wat in eerste single Black Summer goed te horen is. Niet alleen gitarist John Frusciante is terug in de gelederen van de Peppers; ook de legendarische producer Rick Rubin is weer aan boord. Unlimited Love is een bewuste poging om de hoogtijdagen van Blood Sugar Sex Magik en Californication te doen herleven.

Ster advertentie
Ster advertentie