Muzieknieuws

Coldplay eert Tina Turner met cover van Proud Mary in Barcelona

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay eert Tina Turner met cover van Proud Mary in Barcelona

Coldplay heeft woensdagavond een ode gebracht aan Tina Turner met een cover van Proud Mary. De band van Chris Martin speelde het nummer tijdens een optreden in Barcelona.

Op de avond dat het nieuws van Tina Turners overlijden bekend werd, gaf Coldplay een optreden in het Olympisch Stadion van Barcelona. Tijdens die show bracht de band rond Chris Martin een ode aan de iconische zangeres, met een cover van een van haar grootste hits, Proud Mary.

Tijdens de Music of the Spheres Tour bracht Coldplay al eerder een eerbetoon aan een overleden ster. In augustus 2022 speelde de band in het Wembley Stadion, waar de groep samen met Natalie Imbruglia een cover van Summer Nights speelde als ode aan Olivia Newton-John.

Bekijk de beelden van het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De muziekwereld rouwt

Sinds het overlijden van Tina Turner stromen de eerbetonen aan de zangeres binnen uit alle hoeken van de muziekwereld. "Ik ben zo bedroefd door het heengaan van mijn geweldige vriendin Tina Turner", schreef Mick Jagger op Twitter. "Ze was inspirerend, warm, grappig en gul. Ze heeft me zo geholpen toen ik jong was en ik zal haar nooit vergeten."

"Mijn geliefde koningin, ik hou oneindig veel van je", schreef Beyoncé op haar website. "Ik ben zo dankbaar voor je inspiratie, en voor alle manieren waarop jij de weg hebt vrijgemaakt." Ook Elton John reageerde: "We hebben een van de meest opwindende en energieke artiesten van de wereld verloren. Een legende op plaat en op het podium. Ze was onaantastbaar."

Ook Lizzo bracht tijdens een optreden een ode aan Turner. "Vandaag hebben we een icoon verloren", zei ze tijdens een show in Phoenix. "En ik heb mezelf nog geen toestemming gegeven om verdrietig te zijn, of om erom te huilen. Dat wil ik ook nog niet, op dit moment wil ik veel liever vieren wat een ongelooflijke legende Tina Turner is. Als een zwart meisje in een rockband, zou ik niet doen wat ik deed zonder The Queen of Rock & Roll."

Hierna speelde Lizzo ook een cover van Proud Mary. Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie