Muzieknieuws

Tina Turner overleden op 83-jarige leeftijd

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tina Turner overleden op 83-jarige leeftijd

Muziekicoon Tina Turner is op 83-jarige leeftijd overleden. De zangeres overleed na een lang ziekbed.

Tina Turner, die bekendstond als The Queen of Rock & Roll, is woensdag op 83-jarige leeftijd overleden in haar Zwitserse woonplaats Küsnacht. De zangeres was al lange tijd ziek.

De zangeres begon haar muzikale carrière in 1957 in Kings of Rhythm, de band van Ike Turner, met wie ze in 1962 trouwde. Het echtpaar scoorde gigantische hits als River Deep - Mountain High en Proud Mary. Als duo leverden de Turners een gigantische bijdrage aan het populariseren van de rock & roll.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Solosucces

Na haar scheiding van Ike Turner, die de zangeres mishandelde, ging Tina als soloartiest verder, met nog meer iconische successen. Zo keerde ze groots terug met Private Dancer, zong ze de titelsong voor Bondfilm GoldenEye en blies ze stadions omver met (Simply) The Best.

Naast haar carrière op het podium was Turner actief als actrice, met onder andere een wereldberoemde rol in Mad Max Beyond Thunderdome en stal ze de show als The Acid Queen in rockopera Tommy van The Who.

In haar autobiografie My Love Story uit 2018 maakte Turner bekend ziek te zijn. Nadat ze in 2013 een beroerte kreeg, moest ze opnieuw leren lopen. In 2016 kreeg de zangeres de diagnose darmkanker.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tina Turner in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Tina Turner negen keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Haar hoogste notering is Proud Mary op plek 194.

Ster advertentie
Ster advertentie