Muzieknieuws

Dave Grohl en dochter Violet coveren Janis Ians At Seventeen

foto: YouTube screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Dave Grohl en dochter Violet coveren Janis Ians At Seventeen

Foo Fighters-frontman Dave Grohl heeft samen met zijn tienerdochter Violet een ode gebracht aan Janis Ian. Het duo coverde haar nummer At Seventeen.

Het optreden was onderdeel van The Hanukkah Sessions, de optredens die Dave Grohl in 2020 in het leven riep waarin hij nummers covert van joodse artiesten ter ere van Chanoeka. In de editie van dit jaar zong Grohl onder andere Get the Party Started met P!nk en E-Pro met Beck. Met de optredens zamelt Grohl geld in voor de Anti-Defamation League, die in actie komt tegen het steeds sterker opkomende antisemitisme.

Op de vierde avond van The Hanukkah Sessions werd Grohl op het podium bijgestaan door zijn zestienjarige dochter Violet. Zij zong een cover van At Seventeen, de hit van Janis Ian uit 1975. Vader Dave nam plaats achter het drumstel, waar hij trots keek hoe zijn dochter het nummer zong. Dat Violet een uitstekende zangstem heeft is trouwens geen geheim: ze maakte onlangs al indruk met haar uitvoeringen van Leonard Cohens Hallelujah en Jeff Buckleys Last Goodbye tijdens de benefietoptredens voor de begin dit jaar overleden Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins.

Bekijk de cover van At Seventeen hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de NPO Radio 2 Top 2000

De beste, leukste en mooiste liedjes ooit hoor je van 25 t/m 31 december in de Top 2000! Je volgt de lijst der lijsten via radio, tv en online. Bekijk de lijst van dit jaar.

>> KLIK HIER OM DE LIJST VAN 2022 TE BEKIJKEN <<

Ster advertentie
Ster advertentie