Muzieknieuws

Drummer drumt complete Foo Fighters-discografie non-stop voor goede doel

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Drummer drumt complete Foo Fighters-discografie non-stop voor goede doel

Drummer Greg Barton waagt zich aan een recordpoging: hij wil alle 128 Foo Fighters-nummers drummen in een zitting om geld op te halen voor het goede doel.

De Amerikaanse drummer laat op zijn Instagrampagina weten aankomende vrijdag (7 juni) alle 12 albums volledig te gaan spelen. Dit zijn 128 nummers, waar hij zo'n 9,5 uur mee bezig denkt te zijn. Hij zendt de unieke actie uit via een livestream, waar kijkers kunnen doneren. De opbrengsten gaan naar het Cancer Research Institute, een mooi gebaar dat hij mede voor zijn oma doet, die op dit moment het gevecht met kanker aangaat. "Voordat je zegt: 'Dat is onmogelijk' - ik deed vorige maand een doorloop van 6 uur en ik ben zelfverzekerd genoeg dat ik het aankan!", vertelt hij op zijn Instagram. Naast geld opbrengen voor het goede doel, is deze actie volgens Barton ook een eerbetoon aan de overleden Taylor Hawkins.

Wc-pauze

En even over de praktische zaken - de drummer heeft al ingecalculeerd wanneer hij een korte wc-pauze kan doen. "Vergeet niet te plassen tijdens February Stars en Come Alive 😂", schrijft een Instagramgebruiker onder de post van Barton. "Letterlijk het plan hahaha", antwoordt Barton. De drumpartijen in February Stars en Come Alive beginnen pas later in het nummer, dus daar kan hij goed gebruik van maken. Je checkt de unieke actie op vrijdag! Meer informatie vind je in de post hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie