Muzieknieuws

Beluister het nieuwe album van ABBA

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister het nieuwe album van ABBA

Eindelijk is het zover: ABBA’s nieuwe album Voyage is te beluisteren. Na veertig jaar is de Zweedse groep (tijdelijk) terug van weggeweest.

Op het nieuwe album staan tien liedjes. Drie hiervan kennen we al. ABBA bracht namelijk al eerder de singles I Still Have Faith In You, Don’t Shut Me Down en Just A Notion uit.

Voyage

Het nieuwe album bevat de geliefde ABBA sound waarvan we Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus en Benny Andersson kennen. Volgens Benny Andersson zag de band geen reden iets moderners te maken. Benny: "We hebben precies gedaan wat we wilden doen en als dat ouderwets klinkt, dan is dat maar zo. Bovendien, ouderwets is zo'n negatieve term, alsof oude muziek niet goed zou kunnen zijn. Neem Beethoven, is hij ouderwets? Goede muziek is voor altijd, het blijft bij ons."

Little Things

Terwijl NPO Radio 2 aan het aftellen is naar de feestdagen, kan ABBA er ook wat van. Het derde lied van Voyage is er namelijk een in de kerstsfeer. "Oh, what joy Santa brings. Thanks old friend, for packing. Christmas stockings full of nice little things," zingt de Zweedse groep.

Beluister het nieuwe album hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reünie

Na het album The Visitors – dat in 1981 uitkwam – bleef het stil qua nieuwe muziek. De band besloot ondanks de populariteit uit elkaar te gaan. Na een besloten feest in 2016 waarbij de vier weer samen op het podium stonden, besloten ze een echte reünie te organiseren. Deze werd al in 2018 aangekondigd.

Voyage Tour

Naast het nieuwe album kondigt ABBA in september ook een concertreeks aan. Hierbij zullen digitale versies van de leden – ABBAtars – in Londen op het podium staan. Dit zal gebeuren onder leiding van een tienkoppige band.

ABBA in de NPO Radio 2 Top 2000

De legendarische Zweedse groep was in 2020 24 keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering was voor Dancing Queen, dat op plek 56 stond. Benieuwd naar ABBA in de Top 2000 door de jaren heen? Bekijk hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie