Programma
BNNVARA

Jeroen sprak met Björn en Benny over nieuwe muziek ABBA

foto: NPO Radio 2foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen sprak met Björn en Benny over nieuwe muziek ABBA

Jeroen had de eer om gisteren bij de bekendmaking van hét grote ABBA nieuws te zijn in Londen. "Ik heb ze zien genieten, dat vond ik nog het allermooiste."

Al enkele dagen werd er door ABBA-fans druk gespeculeerd over de mysterieuze Instagram-posts die ABBA de wereld inslingerde. En de Zweedse popiconen stelden niet teleur, zo bleek gisteren tijdens een speciaal ingelaste livestream. ABBA komt met een reeks concerten, waarin Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid als levensechte hologrammen te zien zijn. "Het meest interessante vond ik de muziek die uitgebracht werd, want daar werd al jaren over gespeculeerd", vertelt Jeroen enthousiast. "Dus toen die aankondiging kwam, schoot iedereen natuurlijk helemaal in de adrenaline van: 'Wat gaat er gebeuren?!' Maar wat we niet hadden zien aankomen is dat er in november gewoon een heel nieuw album komt."

Altijd al heel veel vertrouwen

Op enkele meters afstand van popmuziek-legendes Björn Ulvaeus en Benny Andersson hoorde Jeroen het nieuws aan. "Ik heb ze zien genieten", vertelt Jeroen. "Dat vond ik nog het allermooiste." Na afloop van de livestream liepen Björn en Benny nog rond in de persruimte en zag Jeroen zijn kans schoon. Hij vroeg ze of ze het niet ontzettend spannend vonden om na 39 jaar toch nog weer met nieuwe muziek te komen. "Toen zeiden ze we hebben er zoveel vertrouwen in gehad altijd dat wat we maakten goed was. En daaraan geschaafd en gedaan. En we geloven gewoon dat we het beste gemaakt hebben wat we nu in huis hebben", vertelt Jeroen.


Wat Jeroen van hun nieuwe muziek vindt? Check de video hieronder.

Jeroen sprak Björn en Benny van ABBA over nieuwe muziek: "Je ziet ze genieten"

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie